Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG DONIJELA VIŠE AKATA NA OSNOVU SAGLASNOSTI VEĆINE ČLANOVA A BEZ ODRŽAVANJA SJEDNICE

Vlada Crne Gore je u četvrtak, 20. avgusta 2020. godine, bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova Vlade, usvojila Informaciju o potrebi obezbjeđivanja lične zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava za sve učesnike izbornog procesa u cilju epidemiološke zaštite biračkih mjesta. Državna izborna komisija je u cilju epidemiološke zaštite biračkih mjesta dostavila potrebne količine lične zaštitne opreme za sve učesnike izbornog procesa, kao i potrebne količine dezinfekcionih sredstva za sva biračka mjesta, a na osnovu preporuka dobijenih od strane Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Više

SAOPŠTENJE SA VIII SJEDNICE USTAVNOG SUDA CRNE GORE

Ustavni sud Crne Gore, u sastavu: predsjedavajući sudija Desanka Lopičić i sudije – dr Dragoljub Drašković, Miodrag Iličković, Mevlida Muratović, mr Hamdija Šarkinović i Budimir Šćepanović.

Više

ODŠTAMPANI GLASAČKI LISTIĆI ZA IZBORE, UZ PRETHODNU PROVJERU NJIHOVE ISPRAVNOSTI

Odštampani su glasački listići za parlamentarne izbore u Crnoj Gori koji će biti održani 30. avgusta. Glasački listići na službenom jeziku štampaće se na formatu B-5, a na dvojezičnom pismu, na formatu A-4, piše Dan.

Više

ZAKLJUČEN BIRAČKI SPISAK: Konačan broj birača je 540.026, smanjen broj onih sa nevažećim dokumentima

Ministarstvo unutrašnjih poslova je, shodno zakonu, donijelo rješenje o zaključenju biračkog spiska. U skladu sa tim, konačan broj birača koji se nalazi na biračkom spisku za parlamentarne izbore u Crnoj Gori je 540.026, saopštili su iz ovog resora.

Više

ZAKON O ZAŠTITI PODATAKA O LIČNOSTI: Počela ugradnja kamera za video-nadzor u Podgorici

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore prethodnih dana počelo je ugradnju kamera za video -nadzor frekventnijih površina u glavnom gradu, kao što su trgovi, najprometnije raskrsnice, saobraćajnice...

Više

ZAVRŠENI DIGITALNI UDŽBENICI ZA PRVAKE

Završeni su svi digitalni udžbenici za đake prvog razreda, sa kojima će uskoro biti pokrivena svaka od 497 učionica prvog razreda u Crnoj Gori i mogu se naći na www.uci.me. Udžbenici su izrađeni kroz projekat Ministarstva prosvjete koji je inicirao ministar Damir Šehović, a sve u saradnji sa National Geographic i uz podršku kompanije Mtel.

Više