Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SAOPŠTENJE SA VIII SJEDNICE USTAVNOG SUDA CRNE GORE

24.08.2020.


Ustavni sud Crne Gore, u sastavu: predsjedavajući sudija Desanka Lopičić i sudije –  dr Dragoljub Drašković, Miodrag Iličković,  Mevlida Muratović, mr Hamdija Šarkinović i Budimir Šćepanović.

- U predmetu U-II broj 45/20, većinom glasova, donio je:

O D L U K U:

I UKIDAJU SE st. 1. i 4. poglavlja „Glasanje van biračkog mjesta – glasanje putem pisma” i poglavlje „Glasanje u karantinu”, u dijelu koji glasi: „Pravilima o glasanju putem pisma”, Tehničkih preporuka za održavanje izbora u cilju epidemiološke zaštite birača, koje je donijela Državna izborna komisija, na sjednici od 6. avgusta 2020. godine i prestaju da važe danom objavljivanja ove odluke.

II Ova odluka objaviće se u Službenom listu Crne Gore i na način na koji su objavljene Tehničke preporuke.

- U predmetu U-II broj 46/20, donio je:                       

R J E Š E NJ E

POKREĆE SE postupak za ocjenu ustavnosti i zakonitosti odredaba tačke 1.al. 3. i 4., u dijelu koji glasi:“ u mjestu prebivališta“, Pravila o glasanju putem pisma („Službeni list Crne Gore“, br.9/16 i 76/17).

- U predmetu U-VII broj 2/20, većinom glasova, donio je:

O D L U K U

I ODBIJA SE  žalba političke partije Demokratska Crna Gora, izjavljena protiv Rješenja Državne izborne komisije, broj 438/4, od 12. avgusta 2020.godine.

II Ova odluka objaviće se u Službenom listu Crne Gore.


IZVOR: Vebsajt Ustavnog suda Crne Gore, 19.08.2020.


Naslov: Redakcija