Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O RADU: Poslodavac ima obavezu da najprije informiše sindikat o planiranom otpuštanju zaposlenih i da mu s tim u vezi dostavi sve potrebne informacije, prije donošenja odluke o kolektivnom otpuštanju

Otkaz ugovora o radu na inicijativu poslodavca proizlazi iz slobode preduzetništva, koju Ustav Crne Gore ("Sl. list CG", br. 1/2007 i 38/2013 - Amandmani I-XVI) garantuje u članu 59.

Više

OBAVJEŠTENJE BANKARSKOM I POŠTANSKOM SEKTORU

U skladu sa mjerama ranije propisanim od strane Instituta za javno zdravlje, Operativni štab za podršku privredi podjseća sve banke, kao i Poštu Crne Gore, da je u njihovim poslovnicama neophodno poštovanje sljedećih mjera:

Više

MEĐUNARODNA ORGANIZACIJA RADA: Izazovi na CG tržištu rada postaće još ozbiljniji

Crna Gora je u proteklim godinama ostvarila veliki napredak na tržištu rada, međutim zemlja se i dalje bori sa ključnim izazovima, koji bi mogli postati ozbiljniji usljed pandemije koronavirusa, ocijenio je predstavnik Međunarodne organizacije rada (MOR), Markus Pilgrim.

Više

MINISTARSTVO FINANSIJA: Za dva mjeseca deficit budžeta 60 miliona eura

Deficit budžeta za prva dva mjeseca ove godine iznosio je 60 miliona eura ili 1,19 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) i bio je 61,6 odsto manji u odnosu na planirani, pokazuju podaci Ministarstva finansija.

Više