Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

Arhiva dnevnih vijesti

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Inicijativa za ocjenu ustavnosti Zakona o komunalnim djelatnostima

Oštre reakcije građana, privrednika i političara u Tivtu izazvala je namjera lokalne vlasti da uvedene novi namet - komunalnu naknadu, u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima ("Sl. list CG", br. 55/2016).

Više

UPRAVNI SUD CG: Upravni sud ima dvije važne uloge koje se manifestuju u punoj snazi prilikom odlučivanja u raznim oblastima prava, primjenom nekoliko stotina zakonskih i podzakonskih akata

Upravni sud je garant djelotvorne zaštite ljudskih prava i sloboda i bastion vladavine prava kada je u pitanju primjena zakona od izvršne vlasti, ocijenila je predsjednica tog suda Branka Lakočević.

Više

SKUPŠTINA CG: 24. novembra 2016. godine nastavak Prve - konstitutivne śednice Drugog redovnog zasijedanja u 2016. godini - Izbor predśednika i potpredśednika Skupštine, te predśednika i članova Administrativnog odbora

Nastavak Prve - konstitutivne śednice održaće se u četvrtak, 24. novembra 2016. godine u Podgorici, sa početkom u 13.00 sati.Dnevni red: 1. Izvještaj Državne izborne komisije o rezultatima izbora za poslanike u Skupštini Crne Gore; 2. Izbor predśednika Skupštine Crne Gore;

Više

JOŠ UVEK NIJE FORMIRAN SEKTOR PORESKE POLICIJE

Poreska policija Crne Gore nikako da se formira, a njen šef Miodrag Martinović (potpredsjednik Međunarodne policijske asocijacije Regija centar) izabran je nakon naredbe Upravne inspekcije da se ispoštuje zakon jer su u januaru 2015. istekli rokovi za izbor šefa poreske policije.

Više

UREDBA O BIZNIS ZONAMA: Uredbom se utvrđuju uslovi za osnivanje biznis zona i poslovanje u njima, njihova klasifikacija prema strateškom značaju i djelatnosti koje se mogu obavljati. Uredbom su prvi put definisane poreske olakšice za poslodavce koji zapošljavaju u okviru biznis zona.

Nova rješenja propisana Uredbom o biznis zonama u značajnoj mjeri će uticati na formiranje jedinstvenog sistema osnivanja i upravljanja tim oblastima, što će pojačati interesovanje investitora i doprinijeti rastu broja malih i srednjih preduzeća, ocijenjeno je iz Privredne komore (PKCG).

Više

CENTRALNA BANKA CG: Za povećanje profitabilnosti banaka potrebno je rješavanje problema loših kredita i smanjenje nivoa operativnih troškova banaka

Za dugoročno povećanje profitabilnosti banaka potrebno je rješavanje problema loših kredita i smanjenje nivoa operativnih troškova banaka, ocijenio je viceguverner Centralne banke (CBCG) za finansijsku stabilnost i platni promet, Nikola Fabris.

Više