Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O DRŽAVNOM TUŽILAŠTVU: Venecijanska komisija usvojila negativno mišljenje na predložene izmjene

Venecijanska komisija usvojila je negativno mišljenje na predložene izmjene tužilačkih zakona koje im je uputio ministar pravde Vladimir Leposavić.

Više

PREDLOG ZAKONA O BUDŽETU CG ZA 2021. GODINU: Ustavna obaveza Vlade da do 31. marta podnese predlog budžeta Skupštini

Iako smo ušli u drugu polovinu marta, Vlada još nije usvojila predlog zakona o budžetu za ovu godinu, niti ga dostavila Skupštini.

Više

NEOPHODNO UNAPREĐENJE NORMATIVNOG OKVIRA U ZAPOŠLJAVANJU STRANACA

Normativni okvir u oblasti zapošljavanja i rada stranaca treba dodatno da se unaprijedi i uskladi sa iskazanim potrebama privrede i tržišta rada, poručeno je na održanom sastanku ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića sa predsjednikom Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Predragom Mitrovićem, i njihovim saradnicima.

Više

NEOPHODNO USPOSTAVLJANJE REGISTRA POMORACA

Crna Gora mora uskoro izraditi registar pomoraca, naglasio je predsjednik Udruženja agencije za posredovanje pri zapošljavanja pomoraca Nenad Lazović. On je ukazao da je registar neophodan da bi znali koliko pomoraca imamo, njihovu kategorizaciju i koliko ih je aktivno, kao i da bi lakše obavljali sve procedure vezano za njihovo angažovanje na brodovima.

Više