Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: Usvojena Odluka o zaduživanju Crne Gore za 2018. godinu

Drugog dana Treće sjednice Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2018. godini, poslanici su usvojili Odluku o zaduživanju Crne Gore za 2018. godinu.

Više

ZAKON O FINANSIRANJU POLITIČKIH SUBJEKATA I IZBORNIH KAMPANJA: Većina institucija krši Zakon

Šezdeset odsto obveznika Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja ("Sl. list CG", br. 52/2014, 76/2015 - odluka US, 83/2016 i 92/2017 - dalje: Zakon) nije ispunilo obavezu objavljivanja podataka o raspodjeli socijalne pomoći u toku izborne kampanje, saopštio je Centar za demokratsku tranziciju (CDT).

Više

JAVNI POZIV ZA IZBOR PRAVNOG LICA KOJEM SE POVJERAVAJU ODREĐENA OVLAŠĆENJA MINISTARSTVA FINANSIJA U VEZI SA PRIMJENOM ZAKONA O RAČUNOVODSTVU: Rok za dostavljanje ponuda 13. april 2018. godine

I Raspisuje se javni poziv za izbor pravnog lica kojem se povjeravaju određena ovlašćenja Ministarstva finansija u vezi sa primjenom Zakona o računovodstvu ("Sl. list CG", br. 52/2016 - dalje: Zakon) u cilju efikasnijeg i ekonomičnijeg vršenja poslova državne uprave.

Više

MINISTARSTVO EVROPSKIH POSLOVA: 77 presuda za korupciju za četiri godine

U prethodnoj godini 37 javnih funkcionera dalo je ostavku po nalozima Agencije za spriječavanje korupcije, saopšteno je iz Ministarstva evropskih poslova.

Više

CRNA GORA SPREMNA DA OTVORI PREOSTALA POGLAVLJA I UĐE U FINALNU FAZU PRISTUPANJA EU

Crna Gora je spremna da ove godine otvori preostala tri pregovaračka poglavlja i da se u narednom periodu u potpunosti posveti ispunjavanju uslova za završetak pregovora u svim pregovaračkim poglavljima, saopštio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin na sastanku sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i proširenje Johanesom Hanom u sjedištu Evropske komisije u Briselu.

Više

EBRD: CG da zadrži fiskalnu disciplinu

Crnogorska ekonomija će u ovoj godini, prema očekivanjima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), rasti 3,3 odsto, pri čemu je važno da država zadrži disciplinu u pogledu fiskalnih mjera i da drži javni dug pod kontrolom.

Više

DRŽAVNA REVIZORSKA INSTITUCIJA: Za sudske sporove koji su vođeni protiv Crne Gore isplaćeno preko 71 milion eura

Za sudske sporove, uključujući i sporove iz radnih odnosa, koji su vođeni protiv Crne Gore u periodu od 2012. do 2015. godine isplaćeno je 71.305.707 eura, ukazao je rukovodilac kolegijuma i senator Državne revizorske institucije Branislav Radulović.

Više