Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Utvrđen Predlog zakona o izmjeni Zakona o sporazumnom finansijskom restrukturiranju dugova prema finansijskim institucijama, donijeta Uredba o izmjenama Uredbe o projektima za koje se vrši procjena uticaja na životnu sredinu

Vlada Crne Gore je utvrdila Predlog zakona o izmjeni Zakona o sporazumnom finansijskom restrukturiranju dugova prema finansijskim institucijama. Izmjenom se produžava rok za zaključivanje sporazuma o saglasnosti za učestvovanje u finansijskom restrukturiranju, odnosno podnošenje zahtjeva za finansijsko restrukturiranje za još godinu dana...

Više

ZAKON O DRŽAVNIM I DRUGIM PRAZNICIMA: Neradni dani povodom Dana nezavisnosti ponedeljak 21. i utorak 22. maj 2018. godine

Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima ("Sl. list RCG", br. 27/2007 i "Sl. list CG", br. 36/2013), Dan nezavisnosti se praznuje 21. i 22. maja.

Više

NACRT ZAKONA O ŽIVOTNOM PARTNERSTVU LICA ISTOG POLA: Istopolni parovi neće usvajati djecu

Nacrtom zakona o životnom partnerstvu lica istog pola, koji je na javnoj raspravi, ne omogućava se usvajanje djece gej parovima, saopštio je predsjednik Upravnog odbora nevladine organizacije Kvir Montenegro, Danijel Kalezić.

Više

CENTRALNA BANKA CG: Odlilo se 174,9 miliona eura

Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u prva dva mjeseca ove godine iznosio je 98 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 69,2 miliona eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).

Više

UPRAVA ZA SPRJEČAVANJE PRANJA NOVCA I FINANSIRANJA TERORIZMA: Blokirano 8,5 miliona € sumnjivih transakcija

Uprava za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma tokom prošle godine izdala je 19 naloga bankama za privremeno obustavljene transakcije i tom prilikom je blokirano 5.522.495 eura i 3.425.783 dolara.

Više

POTPISAN MEMORANDUM O OSNIVANJU KOALICIJE ZA TRANSPARENTNOST I BORBU PROTIV KORUPCIJE NA LOKALNOM NIVOU

Predstavnici 14 nevladinih organizacija (NVO) potpisali su Memorandum o osnivanju Koalicije za transparentnost i borbu protiv korupcije na lokalnom nivou, čiji je cilj, kako je saopšteno, jačanje transparentnosti i odgovornosti institucija u oblastima od posebnog rizika za tu negativnu pojavu.

Više