Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O LIČNOJ KARTI: Lična karta će se koristiti kao zdravstvena knjižica

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu predložio je Skupštini da usvoji Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ličnoj karti, kojim će se taj dokument koristiti i kao zdravstvena knjižica.

Više

PREDLOG ZAKONA O DETEKTIVSKOJ DJELATNOSTI: Detektivsku djelatnost može obavljati privredno društvo, drugo pravno lice ili preduzetnik, uz odobrenje i dozvolu Uprave policije na period od sedam godina

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu predložio je Skupštini da usvoji Predlog zakona o detektivskoj djelatnosti, kojim su predviđene brojne novine u odnosu na postojeće zakonsko rješenje.

Više

NACRT ZAKONA O MEDIJIMA: Centar za građansko obrazovanje predlaže zaštitu izvora i integriteta novinara, preciziranje evidencije medija, obavezu državnih i lokalnih organa da medijima pružaju tačne informacije

Direktorat za medije Ministarstva kulture, kao nosilac procesa izrade Nacrta zakona o medijima, obesmislio je sve dosadašnje pokušaje sistemskog unapređenja okvira i ambijenta za rad i djelovanje medija u Crnoj Gori, a koji su bili u skladu sa najboljim međunarodnim standardima i praksama, poručeno je iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTIMA ZAKONA O KREDITNIM INSTITUCIJAMA, O SANACIJI KREDITNIH INSTITUCIJA I O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O STEČAJU I LIKVIDACIJI BANKAMA PRODUŽENA DO 4. MARTA 2019. GODINE

Ministarstvo finansija, na zahtjev Savjeta stranih investitora, produžava javnu raspravu o Nacrtu zakona o kreditnim institucijama, Nacrtu zakona o sanaciji kreditnih institucija, Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stečaju i likvidaciji bankama, do 4. marta 2019. godine.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PREVOZU U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU: Rasprava će trajati 20 dana

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva daje na javnu raspravu Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju i upućuje javni poziv građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim zainteresovanim organizacijama i zajednicama, da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta zakona.

Više