Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O LIČNOJ KARTI: Lična karta će se koristiti kao zdravstvena knjižica

21.02.2019.


Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu predložio je Skupštini da usvoji Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ličnoj karti, kojim će se taj dokument koristiti i kao zdravstvena knjižica.

Generalna direktorica Direktorata za građanska stanja i lične isprave u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), Milanka Baković, je pojasnila da nova lična karta neće biti i vozačka dozvola jer je zakonom predviđeno oduzimanje vozačke dozvole, u slučaju određenih prekršaja.

Bakovićeva je, odgovarajući na pitanje predsjednika Odbora Željka Aprcovića zašto će se novi Zakon o ličnoj karti primjenjivati godinu dana od dana stupanja na snagu, ukazala da je primjena zakona odložena zbog neophodne nabavke nove IT tehnologije i mašina.

Ona nije mogla da precizira koliko će koštati izdavanje novih ličnih dokumenata, pojasnivši da detaljne podatke imaju kolege iz IT sektora MUP-a.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, Željka Vučinić, 15.02.2019.


Naslov: Redakcija