Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: 19. marta 2018. godine nastavak Druge i Treća sjednica Prvog redovnog zasijedanja - Razmatranje Predloga zakona o izmjenama Zakona o budžetu Crne Gore za 2018. godinu

U nastavku Druge sjednice Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2018. godini poslanici će se izjasniti o Predlogu odluke o izmjeni Poslovnika Skupštine Crne Gore.

Više

SKUPŠTINA CG: 21. marta 2018. godine Četvrta - posebna sjednica Prvog redovnog zasijedanja

Četvrta - posebna sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2018. godini biće održana u srijedu, 21. marta, sa početkom u 12:00 sati.

Više

VLADA CG: Utvrđeni Predlog zakona o zaštiti lica i imovine, Predlog zakona o međunarodnoj razvojnoj saradnji i upućivanju međunarodne humanitarne pomoći, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti

Vlada Crne Gore je, na održanoj 68. sjednici kojom je predsjedavao potpredsjednik za ekomomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović, utvrdila Predlog zakona o zaštiti lica i imovine, kojim se uređuje djelatnost zaštite koju ne obezbjeđuje država, uslovi i način vršenja poslova zaštite. U raspravi je naglašeno da će detaljno i precizno normativno uređenje ove oblasti, uz uspostavljanje visokih standarda za sve privredne subjekte koji se bave djelatnošću zaštite lica i imovine, doprinijeti podizanju stepena opšte bezbjednosti u Crnoj Gori.

Više

DONIJETE ODLUKE O NAKNADI ZA KOMUNALNO OPREMANJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA I O NAKNADI ZA KOMUNALNO OPREMANJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA BESPRAVNE OBJEKTE

Skupština Glavnog grada usvojila je Odluku o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta kao i Odluku o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte uz dva amandmana koje je predložio gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.

Više

CENTRALNA BANKA CG: Pad kamatnih stopa

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, pala je u decembru prošle godine 0,09 procentnih poena i iznosila je 6,81 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

Više

S&P: Stabilan kreditni rejting CG

Agencija za kreditni rejting "Standard&Poors"(S&P) objavila je novi Izvještaj za Crnu Goru kojim je potvrdila izgled rejtinga naše zemlje, koji je označen kao "stabilan", uz očuvanje ocjene B+/B.

Više

MINISTARSTVO FINANSIJA: Na crno radi između 25 i 30 hiljada radnika

Procjene Ministarstva finansija pokazuju da u sivoj zoni završi između 20 i 25 odsto prihoda od poreza na dodatu vrijednost (PDV), dok između 25 i 30 hiljada radnika radi na crno, saopštio je ministar finansija Darko Radunović.

Više

U 2017. GODINI IZGUBLJENI SPOROVI CG KOŠTALI 11,6 MILIONA EURA

Vlada Crne Gore objavila je materijal koji se odnosi na informacije o sudskim postupcima u kojima postupa Zaštitnik imovinsko-pravnih interesa i odlivu novca sa Glavnog računa Državnog trezora, zbog izgubljenih sporova u periodu od 1. oktobra do 31. decembra 2017.

Više