Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

U 2017. GODINI IZGUBLJENI SPOROVI CG KOŠTALI 11,6 MILIONA EURA

19.03.2018.


Vlada Crne Gore objavila je materijal koji se odnosi na informacije o sudskim postupcima u kojima postupa Zaštitnik imovinsko-pravnih interesa i odlivu novca sa Glavnog računa Državnog trezora, zbog izgubljenih sporova u periodu od 1. oktobra do 31. decembra 2017.

Među onima koji su tužili državu Crnu Goru po raznim osnovana ima najviše državnih službenika, ali i sudija, profesora Univerziteta i NVO aktivista.

Kako se navodi u izvještaju, vrijednost izgubljenih sporova u kojima je postupao Zaštitnik imovinsko pravnih interesa Crne Gore tokom 2017. godine je oko 11,6 miliona eura.

Ukupno je sa Glavnog računa Državnog trezora naplaćeno više od 20,2 miliona eura, jer taj iznos obuhvata i naplate koji su dospjele u 2017. godini, ali se vezuju za ranije postupke.

Kako saopšteno iz Vlade, odnos službenika prema državi i njenoj finansijskoj stabilnosti je zabrinjavajući jer je samo za tri mjeseca primljeno skoro 1.000 tužbi protiv države Crne Gore koje su podnijeli zaposleni u javnoj administraciji.

Radi se o tužbama protiv države zbog neisplaćenog prekovremenog rada, neisplaćenih toplih obroka, razlika u zaradi i drugih stavki iz radnog prava.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 16.03.2018.


Naslov: Redakcija