Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

TUŽILAČKI SAVJET: Očekuje se konkurs za vrhovnog državnog tužioca

Tužilački savjet je na posljednjoj sjednici donio odluku da se raspiše konkurs za vrhovnog državnog tužioca, nakon što je sadašnjeg kojem je istekao mandat, Ivicu Stankovića, imenovao za vršioca dužnosti.

Više

ZAKON O UNUTRAŠNjOJ TRGOVINI: 20 oktobra 2019. godine prva neradna nedelja za trgovine na veliko i malo

Počela je primjena Zakona o unutrašnjoj trgovini ("Sl. list CG", br. 49/2008, 40/2011 - dr. zakon i 38/2019 - dalje: Zakon) kojim je predviđeno da se trgovina na veliko i malo ne može obavljati nedjeljom i praznicima. Prva neradna nedjelja biće 20. oktobar. Trgovci očekuju da će primjenom zakona imati zadovoljne radnike i nešto manji pad prometa. U Uniji poslodavaca, međutim, očekuju da će odredba o neradnoj nedjelji "pasti" na Ustavnom sudu.

Više

MMF: CG ekonomija 2019. godine će rasti 3%

Međunarodni monetarni fond (MMF) povisio je u najnovijim prognozama procjenu rasta crnogorske ekonomije za ovu godinu na tri odsto.

Više

DRŽAVNA REVIZORSKA INSTITUCIJA: Pozitivno mišljenje na finansijsko poslovanje Ljekarske komore

Državna revizorska institucija (DRI) dala je pozitivno mišljenje na finansijsko poslovanje Ljekarske komore Crne Gore, kao i pozitivno mišljenje na usklađenost poslovanja sa zakonima i drugim relevantnim propisima.

Više