Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SUDSKI SAVJET: Objavljeni oglasi za izbor predsjednika Vrhovnog suda, te predsjednika osnovnih sudova u Nikšiću, Bijelom Polju, Danilovgradu i Pljevljima

Sudski savjet objavio je, 13. maja 2019. godine, javni oglas za izbor predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore.

Više

EVROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA: Veliki broj pritužbi zbog dužine trajanja sudskih postupaka

Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu pristiže veliki broj pritužbi koje se odnose na prekomjernu dužinu trajanja sudskih postupaka, što nameće zaključak da crnogorski pravosudni sistem u cjelini nije odgovorio potrebama razumnog roka za suđenje.

Više

NACRT ZAKONA O RADU: Montenegro Biznis Alijansa traži da Zakon bude u funkciji tržišnog poslovanja, te da jednako štiti zaposlene, poslovnu zajednicu i državu

Kao jedan od najvažnijih sistemskih zakona, Zakon o radu mora biti usklađen sa logikom i potrebama tržišne privrede. Neophodno je pronaći produktivan balans između rada i kapitala i jednako zaštititi razumne interese zaposlenih, poslovne zajednice i države, saopšteno je iz Montenegro Biznis Alijanse.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ZDRAVSTVENOM OSIGURANJU: Prihvaćena inicijativa o brisanju odredbe da zaposleni prije bolovanja mora raditi dva mjeseca neprekidno ili četiri mjeseca sa prekidima u posljednjih godinu kod istog poslodavca, jer se na taj način krše prava trudnica

Ministarstvo zdravlja prihvatilo je inicijativu Udruženja Roditelji da se iz Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju izbriše odredba da zaposleni prije bolovanja mora raditi dva mjeseca neprekidno ili četiri mjeseca sa prekidima u posljednjih godinu kod istog poslodavca, jer se na taj način krše prava trudnica.

Više

OSTVAREN NAPREDAK U PROCESU REFORME JAVNE UPRAVE

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku, Zoran Pažin, predsjedavao je jedanaestom sjednicom Savjeta za reformu javne uprave.

Više