Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O DRŽAVNIM I DRUGIM PRAZNICIMA: Povodom Dana nezavisnosti neradni dani su 21., 22. i 23. maj 2017. godine

Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima ("Sl. list RCG", br. 27/2007 i "Sl. list CG", br. 36/2013), Dan nezavisnosti se praznuje 21. i 22 maja.

Više

ZAKON O JAVNIM IZVRŠITELJIMA: U radu javnih izvršitelja primijećene zloupotrebe, ali su uvođenjem tog pravnog instituta sudovi rasterećeni velikog broja izvršnih predmeta. U planu povećanje broja pravosudnih inspektora

U radu javnih izvršitelja, u prethodne tri godine koliko postoje, primijećene su velike zloupotrebe, ali su uvođenjem tog pravnog instituta sudovi rasterećeni velikog broja izvršnih predmeta, ocijenjeno je na panelu Centra za monitoring i istraživanje (CeMI).

Više

ZAKON O STEČAJU: Stečajni propisi ne poznaju eventualne privilegije za članove ili funkcionere sindikalnih organizacija. U pojedinim sudskim presudama zauzet je stav da kod rješavanja spornih odnosa nije od značaja činjenica to što je zaposleni bio član sindikata, jer Zakonom sindikalni aktivisti ne uživaju posebnu pravnu zaštitu

Privredni sud treba da traži od nadležnih državnih organa da blagovremeno dostavljaju informacije stečajnim upravnicima iz baza podataka kojima raspolažu, a sve u cilju blagovremenog i zakonitog okončanja stečajnog postupka.

Više

NACRT ZAKONA O PLANIRANJU I IZGRADNJI: Nacrtom zakona predviđa se efikasniji sistem nadzora, koji će se obavljati češće i detaljnije, jer će firma koja ga obavlja, kao i one koje učestvuju u procesu projektovanja, biti odgovorne licencom za posao koji urade

Nacrt zakona o planiranju i izgradnji ima za cilj unaprijeđenje stanja u prostoru i bolje planiranje, a predviđa i efikasniji sistem nadzora koji će se obavljati češće i detaljnije, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović.

Više

USKORO BERZA ELEKTRIČNE ENERGIJE U PODGORICI

Formiranje berze električne energije u Crnoj Gori je korak je ka slobodnom veleprodajnom tržištu struje, koje obezbjeđuje transparentnu trgovinu i formiranje referentne veleprodajne cijene, te pospješuje konkurenciju, ocijenila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić. Ona je ukazala da je naše tržište električne energije malo, pa se puna likvidnost berze očekuje u povezivanju sa regionalnim tržištima.

Više