Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRT ZAKONA O PLANIRANJU I IZGRADNJI: Nacrtom zakona predviđa se efikasniji sistem nadzora, koji će se obavljati češće i detaljnije, jer će firma koja ga obavlja, kao i one koje učestvuju u procesu projektovanja, biti odgovorne licencom za posao koji urade

17.05.2017.


Nacrt zakona o planiranju i izgradnji ima za cilj unaprijeđenje stanja u prostoru i bolje planiranje, a predviđa i efikasniji sistem nadzora koji će se obavljati češće i detaljnije, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović.

On je, na tribini u okviru javne rasprave o Nacrtu zakona, objasnio da će se nadzor realizovati češće, jer će firma koja ga obavlja, kao i one koje učestvuju u procesu projektovanja, biti odgovorne licencom za posao koji urade.

Kada je riječ o legalizaciji neformalnih objekata, on je rekao da je unaprijeđen prvobitni model, tako da se sada zemljište može platiti na 20 godina, komunalije na deset godina, a objekti koji se uklapaju u postojeće planove mogu početi sa procesom kada zakon stupi na snagu.

Radulović je naveo da je Nikšić jedan od primjera dobrog planiranja prostora u Crnoj Gori, ali i da može biti dodatno unaprijeđen.

On je zaključio da će za stanje u prostoru biti odgovorna samo jedna inspekcija i da očekuje da će tim zakonom sistem biti značajno unaprijeđen.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, 16.05.2017.


Naslov: Redakcija