Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

U SPECIJALIZOVANOM SKLONIŠTU ZA ŽRTVE TRGOVINE LJUDIMA UTOČIŠTE NAŠLO ŠEST MALOLJETNIKA

U specijalizovanom Skloništu za žrtve trgovine ljudima nalazi se šest štićenika, od kojih su dva muškog, a četiri ženskog pola.

Više

NA NOVI SISTEM ELEKTRONSKE FISKALIZACIJE PREŠLO VIŠE OD 1.000 KORISNIKA, ZA OSTALE ROK DO JUNA

Do sada je više od 1.000 poreskih obveznika prešlo na elektronsku fiskalizaciju prometa i usluga. Ostavljen je rok do 1. juna privrednim subjektima da pređu na novi sistem evidentiranja i time ispoštuju zakonsku obavezu, kazala je načelnica Odsjeka za edukaciju u Poreskoj upravi Milica Vuletić u Jutranjem programu RTCG.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O UPRAVLJANJU OTPADOM: Zabrana upotrebe određenih plastičnih proizvoda

Povodom 15. marta – Međunarodnog dana potrošača načelnica Direkcije za zaštitu potrošača Jasna Vujović je istakla da Ministarstvo ekonomskog razvoja snažno i predano radi na sprovođenju zaštite potrošača u Crnoj Gori kao i na jačanju administrativnih kapaciteta za uspješno sprovođenje potrošačkog zakonodavstva.

Više

TRI KANDIDATA ZA PREDSJEDNIKA VRHOVNOG SUDA

Sutkinja Apelacionog suda Milenka Žižić, sudija Vrhovnog suda Miraš Radović i sudija Suda za prekršaje u Podgorici Rajko Radulović kandidati su za predsjednika Vrhovnog suda, potvrđeno je Danu iz Sudskog savjeta.

Više

LIKVIDNA SREDSTVA BANAKA U DECEMBRU VEĆA OD MILIJARDU EURA

Prosječna likvidna sredstva banaka u decembru su iznosila 1,02 milijarde eura, što je 0,6 odsto manje nego u novembru, pokazuju podaci Centralne banke CBCG.

Više

ODRŽANA PANEL DISKUSIJA "REFORMA DRŽAVNOG TUŽILAŠTVA":

Obavezujući evropski standardi za reformu tužilačkih zakona ne postoje, postoje samo dva principa Venecijanske komisije (VK), a to su da napredovanje tužioca treba da bude na osnovu znanja, stručnosti i iskustva i da to treba da bude usaglašeno za napredovanje.

Više

NOVE MJERE PRILIKA DA SE ZAPOSLENIMA RIJEŠI RADNI STATUS

Ministarstvo zdravlja donijelo je u srijedu nove eipidemiološke mjere, i u dijelu koji se odnosi na međugradski saobraćaj, propisalo obavezu putnika da, prilikom kretanja između opština ili nakon 21 sat, osim potvrde poslodavca prilože rješenje o zasnivanju radnog odnosa ili ugovor o radu

Više