Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

TRI KANDIDATA ZA PREDSJEDNIKA VRHOVNOG SUDA

16.03.2021.


Sutkinja Apelacionog suda Milenka Žižić, sudija Vrhovnog suda Miraš Radović i sudija Suda za prekršaje u Podgorici Rajko Radulović kandidati su za predsjednika Vrhovnog suda, potvrđeno je Danu iz Sudskog savjeta.

Oglas za izbor predsjednika Vrhovnog suda u petak je zatvoren, a konačan broj kandidata koji su konkurisali znaće se narednih dana, do kada bi trebalo da pristignu prijave koje su eventualno poslate poštom.

Nakon toga, kako je navela, 24. i 25. marta imaće sjednicu da utvrde da li prijavljeni kandidati ispunjavaju uslove koji su propisani zakonom da bi neko bio na čelu Vrhovnog suda.

"Nakon toga Opštoj sjednici Vrhovnog suda prosleđujemo spisak kandidata koji ispunjavaju uslove i oni biraju jednog kojeg nam predlažu za predsjednika“, kazala je Simović Zvicer.

Sudski savjet ranije je imenovao sudiju Vrhovnog suda Stanku Vučinić za vršioca dužnosti predsjednika tog suda, a ona će tu funkciju obavljati do izbora novog predsjednika.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 13.03.2021.


Naslov: Redakcija