Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

POČELA PROVJERA ZNANJA SUDSKIH VJEŠTAKA

On je agenciji Mina rekao da su, u skladu sa zakonskim rješenjima, u organizaciji Ministrastva pravde, počeli sa realizacijom programa provjere znanja sudskih vještaka, gdje se vještaci imenuju na nov način nakon polaganja ispita pred stručnim licima iz oblasti za koju su zainteresovani.

Više

ZAKON O LOBIRANJU: Agencija za sprečavanje korupcije je izdala samo dva sertifikata za poslove lobiranja, iako je do sada objavila deset javnih poziva za polaganje ispita za lobiste.

To se, između ostalog, navodi u Vladinom polugodišnjem izvještaju o realizovanju akcionog plana za 23. pregovaračko poglavlje, koje se odnosi na pravosuđe i temeljna prava. U izvještaju ističe da su polaganja za buduće lobiste organizovana samo dva puta.

Više

ODREDBA O MLADIM I VOZAČIMA POČETNICIMA NIJE NESAGLASNA SA USTAVOM I EVROPSKOM KONVENCIJOM

Nesporno je, kako se navodi, da je Zakonom izdvojena kategorija mladi i vozač početnik, i da su za njih uvedena posebna ograničenja po pitanju brzine, prisustva alkohola u krvi, kao i prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Više

ZAKON O ZAŠTITI I ZDRAVLJU NA RADU: Primjetan je napredak u poštovanju primjene mjera zaštite i zdravlja na radu, zaključak je inspekcije rada nakon kontrole gradilišta

U okviru svojih redovnih aktivnosti, Inspekcija rada prati primjenu mjera u oblasti zaštite i zdravlja na radu, posebno na gradilištima i tamo gdje se radovi odvijaju na otvorenom prostoru. Poslodavci su dužni da prilikom ekstremno visokih temperatura dosljedno poštuju Zakon o zaštiti i zdravlju na radu ("Sl. list CG", br. 34/2014) i Pravilnik o mjerama zaštite na

Više

VRIJEDNOST GRAĐEVINSKIH RADOVA U DRUGOM KVARTALU VEĆA ZA 37,7 ODSTO U ODNOSU NA PRETHODNI

“Vrijednost građevinskih radova u drugom kvartalu veća je 51,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine”, navodi se u saopštenju.

Više

ZAKON O JAVNOM REDU I MIRU: Vlasti primorskih opština načelno saglasne sa idejom novčanog kažnjavanja neprikladno odjevenih turista

Budva bi u perspektivi, kada riješi prioritetnije probleme, mogla da krene stopama hrvatskog Hvara i počne novčano da kažnjava golišave turiste, dok bi po “džepu” bili “udareni” i oni koji se pijani teturaju gradom i prenoće na otvorenom. Tako će te, ako boravite na Hvaru, i gradskim ulicama prošetate u kupaćem kostimu biti kažnjeni sa 600 eura. Sto eura manje platiće muškarci “golog torza” i žene u gornjem kupaćem kostimu, dok je za boravak na ulici u pijanom stanju, sa flašom u ruci, zaprijećena kazna do čak 700 eura.

Više