Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽANA SJEDNICA VLADE CRNE GORE: Usvojeno više akata

Vlada Crne Gore zadužila je Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija da pripremi izmjene i dopune Zakona o inspekcijskom nadzoru.

Više

ZAKON O IZVRŠENJU USLOVNE OSUDE I KAZNE RADA U JAVNOM INTERESU : Alternativne sankcije bi trebalo da budu prihvaćene od društva kao adekvatna zamjena kazni zatvora

Alternativne sankcije bi trebalo da budu prihvaćene od društva kao adekvatna zamjena kazni zatvora, a informisanje javnosti je važno kako bi efekat tog instituta bio ostvaren, saopšteno je na nacionalnoj konferenciji Centra za monitoring i istraživanje (CeMI).

Više

NAREDBA O KRETANJU NAKON 21 ČAS: Zaposleni nije u obavezi da pokaže ugovor o radu, dovoljan je akt izdat od poslodavca

Iz Uprave policije je saopšteno da je novom naredbom propisano da je za kretanje nakon 21 čas i međugradski saobraćaj potrebno i rješenje o zasnivaju radnog odnosa ili ugovor o radu.

Više

NEKE ČLANICE EU POZIVAJU NA NASTAVAK RASPRAVE O EU PERSPEKTIVAMA ZEMALJA ZAPADNOG BALKANA

Šefa diplomatije EU Žozepa Borela devet članica Unije pozvalo je da na sastanku ministara spoljnih poslova u aprilu vodi stratešku raspravu o zemljama Zapadnog Balkana i njihovim perspektivama, navodi se u pismu u koje je imao uvid portal EURACTIV.

Više

PROCENAT ZASTUPLJENOSTI ŽENA U POLICIJI NIJE NA ZADOVOLJAVAJUĆEM NIVOU, POSEBNO NA RUKOVODEĆIM POZICIJAMA I U OPERATIVNOM SASTAVU: Povećanje učešća žena doprinosi većem povjerenju, zaključak je projekta sprovedenog prošle godine

Povećano učešće žena u policijskom sektoru doprinosi povećanju povjerenja javnosti u policiju, ocijenjeno je na onlajn događaju na kojem je predstavljen OEBS-ov projekat „Povećanje i podrška učešću žena na svim nivoima rada u policiji Crne Gore“.

Više

EVROPSKOM SUDU ZA LJUDSKA PRAVA U PROŠLOJ GODINIJE PODNIJETO UKUPNO 218 PREDSTAVKI PROTIV CRNE GORE

Evropskom sudu za ljudska prava u prošloj godinije podnijeto ukupno 218 predstavki protiv Crne Gore, saopšteno je iz Vlade, koja je predstavilaIzvještaj o radu Kancelarije zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu za 2020. godinu.

Više

MEMORANDUM O SARADNJI VRHOVNOG SUDA CRNE GORE I FAKULTETA PRAVNIH NAUKA: Studentima prava biće omogućena praksa u sudovima

Vrhovni sud Crne Gore i Fakultet pravnih nauka Univerziteta Donja Gorica potpisali su Aneks Memoranduma o saradnji, koji će studentima tog fakulteta omogućiti da prisustvuju suđenjima i obavljaju stručnu praksu u Vrhovnom, kao i Višem i Osnovnom sudu u Podgorici.

Više