Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O IZVRŠENJU I OBEZBJEĐENJU: Iako je Ustavni sud ukinuo član 218a Zakona, Centralna banka odlučila da sva započeta izvršenja direktno podnijetih mjenica prije 17. novembra 2017. godine nastavi

Iako je Ustavni sud ukinuo član 218a Zakona o izvršenju i obezbjeđenju ("Sl. list CG", br. 36/2011, 28/2014, 20/2015, 22/2017 i 76/2017 - odluka US) kojim je bilo propisano izvršenje po osnovu mjenice (prinudna naplata duga po osnovu mjenice), Centralna banka (CBCG) je odlučila da sva započeta izvršenja direktno podnijetih mjenica prije 17. novembra nastavi.

Više

ZAKON O PLANIRANJU PROSTORA I IZGRADNJI OBJEKATA: Podnijet 81 zahtjev za legalizaciju. Rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju je 15. jul 2018. godine i on je isključiv, što znači da nakon tog datuma neće postojati mogućnost legalizacije

Opštinama je do 7. decembra 2017. godine je podnijet 81 zahtjev za legalizaciju bespravnih objekata, od kojih je najveći broj u Opštini Herceg Novi – 34, ukazao je Marko Čanović, generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Više

JAVNA RASPRAVA NACRTA ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O INSPEKCIJSKOM NADZORU: Javna rasprava će trajati 40 dana

Na osnovu člana 11 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona ("Sl. list CG", br. 12/2012), Ministarstvo ekonomije daje na javnu raspravu Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijskom nadzoru i upućuje javni poziv građanima, stručnoj javnosti i svim drugim zainteresovanim licima da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta zakona.

Više

CRNA GORA OTVORILA POGLAVLJA 2 I 3

Na Međuvladinoj konferenciji u Briselu, Crna Gora je otvorila dva nova pregovaračka poglavlja, 2 – Sloboda kretanja radnika i 3 – Pravo osnivanja preduzeća i sloboda pružanja usluga.

Više

ODRŽANA ČETVRTA SJEDNICA SAVJETA ZA REFORMU JAVNE UPRAVE

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin predsjedavao je četvrtom sjednicom Savjeta za reformu javne uprave.

Više

JAVNI POZIV NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA PREDLAGANJE KANDIDATA/KINJE ZA ČLANA/CU RADNE GRUPE ZA IZRADU TEKSTA NACRTA ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O POSREDOVANJU I NACRTA STRATEGIJE O POSREDOVANJU: Rok za dostavljanje predloga je osam dana

Na osnovu člana 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija ("Sl. list CG", br. 7/2012), Ministarstvo pravde upućuje

Više