Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Odbačene inicijative za ocjenu ustavnosti pojedinih zakona

Ustavni sud Crne Gore, sa XII sjednice Ustavnog suda Crne Gore, održane 7.oktobra 2020. godine, u sastavu: predsjedavajući sudija Desanka Lopičić i sudije – dr Dragoljub Drašković, Milorad Gogić, Miodrag Iličković, Mevlida Muratović, mr Hamdija Šarkinović i Budimir Šćepanović.

Više

NEOPHODNO UNAPRJEĐENJE RADNOG ZAKONODAVSTVA

Koncept dostojanstvenog rada u Crnoj Gori još nije zaživio u mjeri u kojoj bi trebalo, ocijenili su predstavnici Unije slobodnih sindikata (USSCG) i dodali da se to neće desiti dok se ne obezbijede osnovna prava iz radnog odnosa.

Više

NAPREDAK U OBLASTIMA SOCIJALNE POLITIKE I ZAPOŠLJAVANJA

Crna Gora je napravila dobar napredak na nivou pripreme za članstvo u Evropskoj uniji (EU) u oblastima socijalne politike i zapošljavanja, za koje je nadležno Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Više

EK: Dobar napredak Crne Gore u oblastima poljoprivrede i bezbjednosti hrane

Crna Gora je nastavila da napreduje u procesu pristupanja Evropskoj uniji u oblastima poljoprivrede i ruralnog razvoja, bezbjednosti hrane i ribarstva, ocijenjeno je u Izvještaju Evropske komisije o Crnoj Gori za 2020.

Više