Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NOVI ZAKON O SLOBODI VJEROISPOVIJESTI I PRAVNOM POLOŽAJU VJERSKIH ZAJEDNICA: U obzir uzete sve vjere, a ne samo većinska

Zakon o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica je potreban Crnoj Gori jer, odgovara vremenu i prilikama, kazao je u intervjuu za PR Centar ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka.

Više

BEZ USVAJANJA ZAKONA O ŽIVOTNOM PARTNERSTVU LICA ISTOG POLA POGLAVLJE 23 NE MOŽE BITI ZATVORENO

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka Zenka kazao je da bez usvajanja Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola Poglavlje 23 ne može biti zatvoreno.

Više

ZAKON O OGRANIČAVANJU UPOTREBE DUVANSKIH PROIZVODA: 14. avgusta stupa na snagu zabrana pušenja u zatvorenom prostoru

Zabrana pušenja u zatvorenom prostoru stupa na snagu od srijede, 14. avgusta nakon što je Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda ("Sl. list CG", br. 46/2019) od 7.8.2019. objavljen u Službenom listu Crne Gore 7. avgusta.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O RADU: Sporazum o prestanku radnog odnosa ovjeravaće se kod notara

Novi Prijedlog zakona o radu donijeće najznačajniju novinu do sada. Poslodavac više neće moći zaposlenom davati na potpisivanje sporazumni raskid ugovora (blanko), na kojem bi kad on poželi mogao da upiše datum, već će to morati da se potpisuje i ovjerava pred nadležnim organom. Ovo za CdM tvrdi generalni sekretar Saveza sindikata (SSCG), Duško Zarubica.

Više

CENTRALNA BANKA RAZMATRA MOGUĆE MODELE INSTANT I BESKONTAKTNOG PLAĆANJA U CRNOJ GORI

Centralna banka Crne Gore trenutno sprovodi neophodne aktivnosti na analizi optimalnog modela instant plaćanja u Crnoj Gori i analizira mogućnosti beskontaktnog plaćanja na prodajnom mjestu, putem pametnog telefona, kao i slanje zahtjeva i iniciranje plaćanja kroz mobilnu aplikaciju, saopšteno je Dnevnim novinama u CBCG.

Više