Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O SUDSKOM SAVJETU I SUDIJAMA: Raspisan konkurs za rukovodioce visokih sudskih instanci

Pred Sudskim savjetom (SS) u toku je procedura za izbor predsjednika visokih sudskih instanci pa će narednih nedjelja biti poznato da li Mušika Dujović, Boris Savić, Blažo Jovanić i njihove kolege u šest osnovnih sudova ostaju na sadašnjim pozicijama.

Više

PROGRAM PRIVREMENIH OBJEKATA U ZONI MORSKOG DOBRA ZA PERIOD OD 2019. DO 2023. GODINE: Zbog opterećenosti gradskih zona neće biti dozvoljeno postavljanje privremenih objekata na šetalištima

Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) donijelo je program privremenih objekata u zoni morskog dobra za period od 2019. do 2023. godine. Prema tom dokumentu, ubuduće neće biti dozvoljeno postavljanje privremenih objekata na šetalištima, jer su gradske zone opterećene.

Više

PRIVREDNI SUD: U 2018. godini riješeno 4.169 predmeta

Privredni sud Crne Gore je i u 2018. godini obezbijedio strankama koje pristupaju sudu očekivanu pravnu sigurnost, a svojom ažurnošću opravdao ulogu najefikasnijeg i najažurnijeg suda u državi posljednjih godina, ukazao je u predsjednik Suda Blažo Jovanić.

Više

OSTVAREN NAPREDAK U POŠTOVANJU LJUDSKIH PRAVA

Crna Gora je napredovala u poštovanja ljudskih prava, ali se mora nastaviti sa usvajanjem i primjenom međunarodnih standarda prava kako bi građani dobili efikasnu zaštitu, ocijenio je koordinator za ljudska prava u Građanskoj alijanski (GA), Milan Radović.

Više