Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O DRŽAVNIM I DRUGIM PRAZNICIMA: Povodom Dana Državnosti neradni dani 13. i 14. jul 2020. godine

Povodom predstojećeg državnog praznika Dana Državnosti Crne Gore, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, daje saopštenje za javnost:

Više

PREDLOG ZAKONA O VOJNO-OBAVJEŠTAJNIM I BEZBJEDONOSNIM POSLOVIMA: Predlog zakona ne dozvoljava nelegalna prisluškivanja

Poslanici crnogorskog parlamenta završili su raspravu o Predlogu zakona o vojno-obavještajnim i bezbjednosnim poslovima i o njemu će se naknadno izjasniti.

Više

ODLUKA O PRIVREMENIM MJERAMA ZA UBLAŽAVANjE NEGATIVNIH UTICAJA NOVOG KORONAVIRUSA NA FINANSIJSKI SISTEM: Banke obračunale 19 miliona eura kamata

Moratorijum na kredite koristilo je 64 hiljade klijenata, a tokom tri mjeseca prvog moratorijuma obračunata kamata je veća od 19 miliona eura, saopštio je guverner Centralne banke na konsultativnom saslušanju pred skupštinskom Odborom za ekonomiju, finansije i budžet. Saslušanje je predložio poslanik Raško Konjević, koji je ukazao da nije bilo solidarnosti, te da će najveći teret krize koju je izazvala pandemija koronavirusa platiti građani i privreda. Između ostalog, Konjević je guvernera Žugića pitao da li je trebalo otkazati kamate na moratorijum.

Više

ZAŠTITNIK LJUDSKIH PRAVA I SLOBODA: Za vrijeme epidemije preko 300 pritužbi

Za vrijeme epidemije koronavirusa, od marta do sada, institucija ombudsmana primila je više od 300 pritužbi, što je povećanje u odnosu na prethodnu godinu, ukazao je Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Siniša Bjeković.

Više