Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAŠTITNIK LJUDSKIH PRAVA I SLOBODA: Za vrijeme epidemije preko 300 pritužbi

10.07.2020.


Za vrijeme epidemije koronavirusa, od marta do sada, institucija ombudsmana primila je više od 300 pritužbi, što je povećanje u odnosu na prethodnu godinu, ukazao je Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Siniša Bjeković.

Građani su se, kaže, najčešće žalili na probleme iz oblasti socijalne pomoći, zatim na probleme sa karantinom odnosno samoizolacijom, a bilo je i sumnji u zloupotrebe policijskih ovlašćenja u Beranama i u Budvi.

"Naš rad na terenu je evidentno bio pojačan i to je ono što smo bili praktično u obavezi da uradim. Bilo je dosta pritužbi građana na neke okolnost koje su bile vezane za donošenje mjera, ali i neke druge praktične probleme sa kojima su se građani suočavali", ukazao je Bjeković.

Ističe da su registrovali preko 700 obraćanja građana, medija, institucija...

"U taj broj nisu ulazila naše obraćanja drugim državnim institucijama, odnosno organima, koje smo kontaktirali s ciljem da se riješe problemi što prije moguće", naveo je Bjeković.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 07.07.2020.


Naslov: Redakcija