Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Inicijativa za ocjenu ustavnosti Zakona o dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama

Nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović predložio je Ustavnom sudu da sam pokrene postupak za ocjenu saglasnosti sa Ustavom odredbe Zakona o dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama ("Sl. list CG", br. 42/2018), kojom je produžen mandat članovima tog tijela.

Više

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PLANIRANjU PROSTORA I IZGRADNjI OBJEKATA: Vlasnici bespravnih objekata do 15. jula 2018. godine mogu da predaju zahtjev za legalizaciju sa dokazom iz katastra da su predali elaborat premjera na ovjeru. U tom slučaju postupak se prekida do dostavljanja potpune dokumentacije, odnosno na rok do 90 dana

Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, koji je usvojen u Skupštini Crne Gore između ostalog se predviđa da će vlasnici bespravnih objekata do 15. jula moći da predaju zahtjev za legalizaciju sa dokazom iz katastra da su predali elaborat premjera na ovjeru.

Više

ZAKON O DRŽAVNIM I DRUGIM PRAZNICIMA: Neradni dani za Dan Državnosti 13. i 14. jul 2018. godine

Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima ("Sl. list RCG", br. 27/2007 i "Sl. list CG", br. 36/2013), Dan državnosti se praznuje 13. i 14. jula.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNI ZAKONA O AKCIZAMA: Od septembra 2018. godine akciza po paklici cigareta manja za 20 do 30 centi

Akcize na cigarete i na gazirana pića biće smanjena od 1. septembra ove godine i na tom iznosu ostaće do kraja 2019. godine kada će ponovo početi da se postepeno povećavaju, ukazao je ministar finansija Darko Radunović nakon sjednice Vlade na kojoj je promjenjen akcizni kalendar.

Više

KONSULTACIJE ZAINTERESOVANE JAVNOSTI POVODOM IZRADE STRATEGIJE INFORMISANJA JAVNOSTI O PRISTUPANJU CRNE GORE EU 2019-2022.: Konsultacije traju do 25. jula 2018. godine

U skladu sa članom 12 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Sl. list CG", br. 41/2018), Sektor za informisanje javnosti o Evropskoj uniji i procesu pristupanja Evropskoj uniji Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore, objavljuje javni poziv za konsultovanje zainteresovane javnosti povodom izrade Strategije informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore EU 2019-2022.

Više

RAZMATRA SE SMANJENJE DAŽBINA NA ZARADE OD 1. JANUARA 2019. GODINE

Vlada razmišlja da od 1. januara naredne godine smanji opterećenja na zarade, ali samo ako analize pokažu da to može dovesti do rasta zaposlenosti, odnosno povećanja broja zaposlenih za koje se plaćaju porezi i doprinosi, ukazao je Ministar finansija Darko Radunović.

Više

UREDBA O NAČINU OBRAZOVANJA MAKSIMALNIH MALOPRODAJNIH CIJENA NAFTNIH DERIVATA: Cijene goriva ostaju nepromijenjene

Cijene goriva u Crnoj Gori neće se mijenjati naredne dvije sedmice, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Više