Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

RAZMATRA SE SMANJENJE DAŽBINA NA ZARADE OD 1. JANUARA 2019. GODINE

10.07.2018.


Vlada razmišlja da od 1. januara naredne godine smanji opterećenja na zarade, ali samo ako analize pokažu da to može dovesti do rasta zaposlenosti, odnosno povećanja broja zaposlenih za koje se plaćaju porezi i doprinosi, ukazao je Ministar finansija Darko Radunović.

Sada na svaki euro neto zarade poslodavac plaća još oko 70 centi za razne dažbine.

Ministar je ukazao da bi smanjenje dažbina bilo korisno ako bi se povećao broj zaposlenih, pa država imala isti prihod a poslodavci bi bili rasterećeni, ali će sve detaljno analizirati narednih mjeseci.

Na pitanje da li će zbog smanjenja dažbina biti povećana minimalna zarada, koja je sada na najnižem nivou u regionu 193 eura i o čemu još traju pregovori na radnoj grupi Socijalnog savjeta, Radunović je ukazao da bi njemu bilo prihvatljivo povećanje minimalne zarade ali da se to analizira.

"Moglo bi istovremeno doći do povećanja minimalne zarade i smanjenja opterećenja na zaradu, ako analize pokažu da je to opravdano."


IZVOR: Vebsajt Vijesti, Goran Kapor, 06.07.2018.


Naslov: Redakcija