Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Ustavni sud razmatra ustavnost članova 23 i 24 Zakona o energetici i Uredbe o naknadi za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora i visokoefikasne kogeneracije

Ustavni sud Crne Gore uzeo je u razmatranje Inicijativu za ocjenu ustavnosti članova 23 i 24 Zakona o energetici ("Sl. list CG", br. 5/2016 i 51/2017) i Uredbe o naknadi za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora i visokoefikasne kogeneracije ("Sl. list CG", br. 33/2016, 3/2017 i 3/2019), da bi se, kako je saopšteno, spriječila nesaglediva šteta po krajnje potrošače.

Više

ALTERNATIVNO IZVRŠENJE KRIVIČNIH SANKCIJA: 168 osuđenika odležalo kaznu u prostorijama u kojima stanuju

Od decembra 2017. godine 168 osuđenika odležalo je kaznu u svojim stanovima i kućama, dok je jedan odbio da kaznu odsluži u svom domu i tražio je da ide u zatvor za izvršenje krivičnih sankcija, što mu je i omogućeno.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O UNUTRAŠNJOJ TRGOVINI: Ministarstvo ekonomije će u roku od dva mjeseca nakon što zakon stupi na snagu donijeti podzakonski akt kojim će biti precizirani izuzeci, odnosno definisane one trgovine koje će raditi nedjeljom, a koje prodaju robu neophodnu za svakodnevni život građana

Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjoj trgovini, koji predviđa da trgovine neće raditi nedjeljom i državnim praznicima uvršetena je u dnevni red sjednice parlamenta koja će početi 16. maja 2019. godine.

Više

PORESKA UPRAVA: Na ime poreza na dobit pravnih lica prijavljeno 64,33 miliona eura

Porez na dobit preduzeća u prošloj godini prijavilo je 24,65 hiljada kompanija u ukupnom iznosu od 64,33 miliona eura, saopšteno je iz Poreske uprave (PU).

Više

U PORASTU BROJ ŽALBI BANKARSKOM OMBUDSMANU

Bankarskom ombudsmanu se u prva tri mjeseca ove godine obratilo 155 klijenata i pet jemaca, što je deset odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Više