Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

U PORASTU BROJ ŽALBI BANKARSKOM OMBUDSMANU

10.05.2019.


Bankarskom ombudsmanu se u prva tri mjeseca ove godine obratilo 155 klijenata i pet jemaca, što je deset odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Bankarski ombudsman Halil Kalač ukazao je da je razlog rasta obraćanja u prva tri mjeseca ove godine u odnosu na uporedni period prvenstveno uvođenje privremene uprave u Atlas i Invest banku Montenegro (IBM), a zatim i stečajnog postupka.

"Klijenti i jemci su se žalili na poslovanje sa bankama u oblasti kreditiranja, tekućih računa, kreditnih kartica i overdrafta. Klijenti i jemci IBM i Atlas banke žalili su se na blokadu depozita i nemogućnost raspolaganja tim sredstvima", rekao je Kalač.

On je dodao da su se oni interesovali i o pravima u periodu prevremene uprave i stečaja.

Bankarski ombudsman je u prva tri mjeseca ove godine procesuirao sedam prigovora, koje su podnijeli klijenti, a odnosili su se na banke.

"Nije bilo procesuiranih prigovora koji se odnose na jemce, kao ni prigovra koji se odnose na mikrokreditne finansijske institucije", saopštio je Kalač.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 05.05.2019.


Naslov. Redakcija