Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Utvrđen Predlog zakona o taksama na upotrebu duvanskih proizvoda i elektroakustičnih i akustičnih uređaja u ugostiteljskim objektima, donijeta Odluka o izmjeni Odluke o varijabilnom dijelu zarade

Vlada je, na 20. sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković, utvrdila Predlog zakona o taksama na upotrebu duvanskih proizvoda i elektroakustičnih i akustičnih uređaja u ugostiteljskim objektima, kojim se omogućava vlasnicima, odnosno korisnicima ugostiteljskih objekata upotreba duvanskih proizvoda u dijelu ugostiteljskog objekta, kao i upotreba elektroakustičnih i akustičnih uređaja i nakon 24 časa za period organizovanja kulturno zabavnog programa na otvorenom i zatvorenom prostoru, uz plaćanje propisane takse.

Više

DONIJETA ODLUKA O ZABRANI EKSPLOATACIJE RJEČNIH NANOSA

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja donijelo je Odluku o zabrani dalje eksploatacije šljunka i pijeska iz rječnih korita.

Više

PRIPREMLJENE JOŠ DVIJE PREGOVARAČKE POZICIJE

Vlada Crne Gore intenzivno radi na ispunjavanju evropske agende, a u prilog tome govori i to što su pripremljene pregovaračke pozicije za još dva pregovaračka poglavlja koja očekujemo da otvorimo do kraja 2017. godine.

Više

EKSPERTI EU: Crna Gora da radi na implementaciji zakonodavstva i zaštiti ranjivih grupa

Crna Gora je završila nekoliko institucionalnih i zakonodavnih reformi kako bi se dalje usaglasila sa međunarodnim i standardima u oblasti ljudskih prava, međutim, i dalje ostaje određen broj izazova, posebno kad su u pitanju implementacija zakonodavstva, zaštita ranjivih grupa od diskriminacije i rodno zasnovano nasilje, zaključak je ekspertske misije EU za vladavinu prava koja je od 3. aprila 2017. godine boravila kod nas.

Više

MONSTAT: Spoljnotrgovinska razmjena u 2016. godini 2,39 milijardi eura

Ukupna spoljnotrgovinska razmjena Crne Gore u 2016. godini je, prema konačnim podacima Monstata, iznosila 2,39 milijardi eura, što je 10,6 odsto više u odnosu na 2015. godinu.

Više