Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDLOG ZAKONA O TAKSAMA NA UPOTREBU DUVANSKIH PROIZVODA I ELEKTROAKUSTIČNIH I AKUSTIČNIH UREĐAJA U UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA: Predloženo je da se taksa plaća mjesečno u iznosu od jedan euro po metru kvadratnom prostora u kojem se pružaju usluge usluživanja hrane, pića i napitaka, odnosno upotrebe elektroakustičnih uređaja

10.04.2017.


Vlada je usvojila Predlog zakona o taksama na upotrebu duvanskih proizvoda i elektroakustičnih i akustičnih uređaja u ugostiteljskim objektima.

Predloženo je da se taksa plaća mjesečno u iznosu od jedan euro po metru kvadratnom prostora u kojem se pružaju usluge usluživanja hrane, pića i napitaka, odnosno upotrebe elektroakustičnih uređaja. Prethodni Zakon o taksama na pristup određenim uslugama od opšteg interesa i za upotrebu duvanskih proizvoda i elektroakustičnih i akustičnih uređaja ("Sl. list CG", br. 28/2012, 62/2013 i 9/2015) istekao 1. januara 2017. godine.

"Predloženim odredbama stvaraju se uslovi za podršku i razvoj biznisa u ugostiteljskoj djelatnosti, posebno imajući u vidu što je od strane vlasnika ugostiteljskih objekata ukazano na činjenicu da zabrana korišćenja duvanskih proizvoda značajno smanjuje promet", saopštili su iz Vlade.

Dodaju da su udruženja poslodavaca ukazala i da ne bi bilo cjelishodno uvoditi ovakve zabrane pred turističku sezonu.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, Marija Mirjačić, 06.04.2017.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija