Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

BIRAJU SE ČETIRI ČLANA TUŽILAČKOG SAVJETA

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu objavio je javni poziv za izbor četiri člana Tužilačkog savjeta koji su ugledni pravnici.

Više

OD 2018. GODINE NA PRAVNOM FAKULTETU PROSTORIJA ZA SUDNICU: Po dogovoru sa nadležnim sudovima na fakultetu će se odvijati određena suđenja koja će studenti moći da prate

Na Pravnom fakultetu sljedeće godine biće obezbijeđena prostorija za sudnicu u kojoj će se po dogovoru sa nadležnim sudovima odvijati određena suđenja koja će studenti moći da prate.

Više

ZAKON O PARNIČNOM POSTUPKU: Advokatska komora traži od Ustavnog suda da zbog diskriminacije građana i državnih službenika, kao i udara na nezavisnost te asocijacije, ukine odredbe Zakona koje propisuju da svi koji tuže državu treba da plate troškove u slučaju da izgube spor pred sudom

Advokatska komora Crne Gore traži od Ustavnog suda da zbog diskriminacije građana i državnih službenika, kao i udara na nezavisnost te asocijacije, ukine odredbe Zakona o parničnom postupku ("Sl. list RCG", br. 22/2004, 28/2005 - odluka US i 76/2006 i "Sl. list CG", br. 47/2015 - dr. zakon, 48/2015 i 51/2017 - dalje: Zakon) koje propisuju da svi koji tuže državu treba da plate troškove u slučaju da izgube spor pred sudom.

Više

ZAKON O LOBIRANJU: Crna Gora dobila prvog registrovanog lobistu

Jelena Pavićević, iz Podgorice, prvi je registrovani lobista u Crnoj Gori.

Više

NACRT ZAKONA O BUDŽETU CRNE GORE ZA 2018. GODINU: Država smanjila zaduživanja za 160 miliona eura

Vladine komisije za ekonomsku politiku i politički sistem razmatraju Nacrt zakona o budžetu Crne Gore za 2018. godinu, kojim je predviđeno da državna kasa bude "teška" 1,996 milijardi eura, 10 miliona manje nego u 2017. godini.

Više

NACRT ZAKONA O SPORTU: Predlozi Ministarstva sporta u raskoraku sa željama ili potrebama većine sportskih saveza

Nakon tri javne rasprave o Nacrtu zakona o sportu, jasno je najprije da su ideje Ministarstva sporta kao predlagača, na čelu sa Nikolom Janovićem, oličene u trenutnom Nacrtu u raskoraku sa željama ili potrebama većine sportskih saveza.

Više

CBCG: Iz inostranstva stiglo 310 miliona eura

Ljudi koji rade u inostranstvu, pomorci i rođaci za devet mjeseci 2017. godine poslali su svojim porodicama u Crnoj Gori 310 miliona eura, što je sedam odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu, saopšteno je iz Centralne banke (CBCG).

Više

ELEKTRONSKE ZDRAVSTVENE KNJIŽICE DO KRAJA 2018. GODINE

Stručnjaci Fonda za zdravstveno osiguranje završavaju izradu projekta uvođenja elektronskih knjižica u javni zdravstveni sistem, ukazao je direktor Fonda Sead Čirgić.

Više