Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

OD 2018. GODINE NA PRAVNOM FAKULTETU PROSTORIJA ZA SUDNICU: Po dogovoru sa nadležnim sudovima na fakultetu će se odvijati određena suđenja koja će studenti moći da prate

09.11.2017.


Na Pravnom fakultetu sljedeće godine biće obezbijeđena prostorija za sudnicu u kojoj će se po dogovoru sa nadležnim sudovima odvijati određena suđenja koja će studenti moći da prate.

Dekan Pravnog fakulteta Velimir Rakočević potvrdio je ovu informaciju i ukazao da, nažalost, ova ustanova nema sudnicu koja je, smatra, svakako potrebna studentima.

"U dogovoru sa predsjednikom Vrhovnog suda i vrhovnim državnim tužiocem tu će direktno da se odrađuju prava suđenja. Vidjećemo što budu oni smatrali da može tu da se izvodi", rekao je Rakočević. Sve će, ističe Rakočević, da se odvija po najvećim evropskim standardima.

"Nastava će biti odlična. Imamo sve što je neophodno da student ima, kao i u najjačem univerzitetskom evropskom centru. Najveće standarde primjenjujemo", saopštio je Rakočević. Plan je, kako je pojasnio, da se prostorije za sudnicu, kao i za forenzičku laboratoriju i veću biblioteku obezbijede nakon što se iz njih iseli sektor prevodilaštva Filološkog fakulteta, a dio tog prostora zauzimaju i mašine Elektrotehničkog fakulteta.

Rakočević kaže da je pripremljena dokumentacija za adaptaciju ovih prostorija. Fakultet će sve to da košta 600.000 eura.

"Domaćinskim poslovanjem ove godine uštedjeli smo taj novac. To je veliki iznos", istakao je on. Finalni radovi za sve tri prostorije, dodaje, biće okončani najdalje do kraja avgusta iduće godine.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 08.11.2017.


Naslov: Redakcija