Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O IGRAMA NA SREĆU: Ministarstvo finansija je u fazi angažovanja konsultanta za izradu radne verzije novog Zakona

Ministarstvo finansija nikada nije formiralo Radnu grupu za izradu Zakona o igrama na sreću, niti postoji radna verzija tog Zakona, saopšteno je iz tog resora.

Više

ZAKON O ZAŠTITI DOBROBITI ŽIVOTINJA: Grupa NVO zalaže se za izmjene Zakona, kako bi se neodgovornom vlasništvu i kršenju Zakona konačno stalo na put. Obavezno čipovanje urađeno po standardizovanim principima, obavezna kontrola parenja i objedinjena baza podataka učiniće da se neodgovorni vlasnici kazne za napuštanje, loše postupanje, kao i povrede koje su njihovi psi nanijeli

NVO sPas u saradnji sa NVO Ruka-šapi, i udruženjem Prijatelji životinja Podgorica uputili su apel svim građanima Crne Gore da ispune svoju zakonsku i moralnu obavezu i prijave slučajeve neodgovornog vlasništva, zanemarivanja i zlostavljanja životinja, kako bi nadležne institucije mogle da preduzmu potrebne kor

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU STRATEGIJE RAZVOJA ŽELJEZNICE ZA PERIOD 2017-2027. GODINA: Rasprava će trajati 40 dana

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva daje na javnu raspravu Nacrt Strategije razvoja željeznice za period 2017-2027. godina i upućuje javni poziv građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim zainteresovanim organizacijama i zajednicama, da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta Strategije.

Više

JAVNI POZIV NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA PREDLAGANJE KANDIDATA/KINJE ZA ČLANA/ICU RADNE GRUPE ZA IZRADU TEKSTA PREDLOGA ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O LOKALNOJ SAMOUPRAVI: Rok za predlaganje kandidata/kinje za člana/cu je 8 dana od dana objavljivanja Javnog poziva

Na osnovu člana 9 stav 1 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija ("Sl. list CG", br. 7/2012), Ministarstvo javne uprave upućuje javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata/kinje za člana/icu Radne grupe za izradu teksta Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi.

Više

MEDITERANSKI PROGRAM SARADNJE 2014-2020 OTVOREN DO 31. MARTA 2017. GODINE: Za projekte 11 miliona eura iz IPA fondova

Ministarstvo evropskih poslova (MEP) pozvalo je zainteresovane da pripreme predloge projekata za drugi poziv Mediteranskog programa saradnje 2014-2020 koji je otvoren do 31. marta 2017. godine, a u okviru kojeg je za IPA države opredijeljeno 11 miliona eura.

Više