Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O DIVLJAČI I LOVSTVU: Zbog ekstremnih vremenskih uslova privremeno zabranjen lov na teritoriji CG

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava javnost, prije svega korisnike lovišta i lovce, da su shodno Zakonu o divljači i lovstvu ("Sl. list CG", br. 52/2008, 40/2011 - dr. zakon i 48/2015) stvoreni uslovi za privremenu zabranu lova na teritoriji cijele Crne Gore.

Više

INVESTICIONO RAZVOJNI FOND: Podrška privredi u 2017. godini 120 miliona eura

Investiciono razvojni fond (IRF) je za 2017. godinu planirao plasman sredstava za pružanje podrške crnogorskoj privredi u iznosu od 120 miliona eura, saopštio je predsjednik Odbora direktora te institucije, Zoran Vukčević.

Više

TRŽIŠNA INSPEKCIJA: Tokom 2017. godine biće nastavljen kontinuirani nadzor sa ciljem da se obezbijedi smanjenje broja povreda propisa, postigne viši stepen zaštite ekonomskih interesa potrošača, posebno njihove zaštite od nebezbjednih neprehrambenih proizvoda, te ojača svijest preduzeća o njihovoj odgovornosti u pogledu bezbjednosti proizvoda koje stavljaju na tržište

Tržišna inspekcija zadovoljna je postignutim rezultatima nadzora u 2016. godini, ali uvijek može bolje, ocijenila je glavni tržišni inspektor, Nada Đurđić i dodala da će fokus biti na suzbijanju pojava nelegalne prodaje robe, naročito na mjestima van prodajnih objekata.

Više