Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O REPROGRAMU PORESKOG POTRAŽIVANJA: U blokadi računi 52 advokata

Računi 52 advokata i dalje su blokirani za blizu 270.000 eura, a rekorder u dužini blokade je advokat čiji račun je u "crvenom" 5.777 dana ili blizu 16 godina za svega 618 eura.

Više

ZAKON O IZVRŠENJU ODLUKE USTAVNOG SUDA CRNE GORE U-I BROJ 6/16 OD 19. APRILA 2017. GODINE: Na biro se vratilo 4.000 žena koje su koristile novčanu nadoknadu po osnovu rođenja troje i više djece. Rok za prijavu nije oročen

Na evidenciju Zavoda za zapošljavanje vratilo se nešto više od 4.000 žena koje su koristile novčanu nadoknadu po osnovu rođenja troje i više djece. Kada će se preostalih 10.000 majki prijaviti biroima rada zavisi od njihovih interesovanja i dinamike zavodovih savjetodavaca u obavljanju administrativnih poslova. Rok za prijavu nije oročen. Mogu se uključiti u evidenciju kad god to žele. U Zavodu, po tom osnovu, očekuju dalji porast broja nezaposlenih i veće učešće žena.

Više

ZAKON O PREKRŠAJIMA: Ministarstvo unutrašnjih poslova će kazne za saobraćajne prekršaje naplaćivati prinudnim skidanjem novca sa računa građana. U situaciji kada na računu pravnog lica ili preduzetnika nema sredstava, kazna će biti naplaćena prinudnom naplatom na imovini

Ministarstvo unutrašnjih poslova će kazne za saobraćajne prekršaje naplaćivati prinudnim skidanjem novca sa računa građana, umjesto kao donedavno - zadržavanjem saobraćajnih i vozačkih dozvola dok ih vozači ne plate.

Više

ODLUKA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ODLUKE O AUTO - TAKSI PREVOZU: Svi taksisti u Podgorici do kraja septembra 2017. godine moraju imati TX tablice

Glavni grad je apelovao na sve taksi prevoznike da u što kraćem roku, već tokom ovog mjeseca, izvrše obavezu registracije vozila na TX tablice.

Više

POGLAVLJE 4: Crna Gora postigla visok nivo usklađenosti s pravnom tekovinom EU u pogledu kretanja kapitala i plaćanja, te će zatvaranje poglavlja zavisiti od dinamike ispunjavanja obaveza i prioriteta koje postavi Evropska komisija

Izmjene Zakona o svojinsko-pravnim odnosima ("Sl. list CG", br. 19/2009 - dalje: Zakon), za koji je potrebna dvotrećinska većina u Skupštini, predstavljaće veliki izazov u procesu zatvaranja pregovaračkog Poglavlja 4 sa Evropskom unijom, koje se odnosi na slobodu kretanja kapitala.

Više