Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODLUKA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ODLUKE O AUTO - TAKSI PREVOZU: Svi taksisti u Podgorici do kraja septembra 2017. godine moraju imati TX tablice

08.09.2017.


Glavni grad je apelovao na sve taksi prevoznike da u što kraćem roku, već tokom ovog mjeseca, izvrše obavezu registracije vozila na TX tablice.

Naime, Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o auto - taksi prevozu ("Sl. list CG - Opštinski propisi", br. 26/2017), koja je donijeta u junu 2017. godine, propisana je obaveza registracije taksi vozila na TX tablice.

Shodno Odluci, obaveza taksi prevoznika je da, pošto prethodno ispune sve neophodne uslove, pribave posebne registarske oznake nakon njenog stupanja na snagu.

"Dobijanje posebnih registarskih oznaka nadležnim inspekcijama omogućiće da lakše i efikasnije rješavaju probleme u taksi prevozu. Sigurni smo da je to zajednički cilj Glavnog grada, preduzetnika i udruženja, kao i svih građana Podgorice. Zbog toga pozivamo taksi prevoznike da najkasnije do 30. septembra ove godine izvrše registraciju svojih vozila na TX tablice", poručuju iz PG Biroa.


IZVOR: Vebsajt CdM, 05.09.2017.


Naslov: Redakcija