Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NOVI ZAKON O PDV: Za određene proizvode i usluge promijenjena stopa na sedam ili nula posto

Izmjene i dopune Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV) objavljene su u utorak u Službenom listu, kada su i stupile na snagu, saopšteno je iz Poreske uprave (PU).

Više

NOVI ZAKON O ENERGETICI: Potrošači mogu o svom trošku napraviti priključak na mrežu a CEDIS je dužan da ga otkupi

Prema izmjenama i dopunama Zakona o energetici, koje je nedavno usvojila Skupština, buduće korisnike očekuje jeftinije i brže priključenje. Novo zakonsko rješenje, podnosiocu zahtjeva pruža mogućnost da, ukoliko nije zadovoljan ponuđenim rokom za izvođenje radova na izgradnji infrastrukture, može o svom trošku da izvodi radove na izgradnji priključka.

Više

VLADA CRNE GORE DONIJELA STRATEGIJU RAZVOJA POMORSKE PRIVREDE 2020-2030

Vlada Crne Gore je na prijedlog Ministarstva saobraćaja i pomorstva donijela Strategiju razvoja pomorske privrede 2020-2030. godine sa Akcionim planom 2020-2021. godina.

Više

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE UPUTILO JAVNI POZIV ZA DAVANJE PREDLOGA I SUGESTIJA NA STRATEGIJU REFORME JAVNE UPRAVE 2021-2025

Svoje inicijative, predloge, sugestije i komentare zainteresovani mogu u pisanom obliku dostaviti na adresu Rimski trg, br. 45, 81000, Podgorica, a u elektronskom obliku na e-mail adrese ivana.krstajic@mju.gov.me i ana.gojkovic@mju.gov.me.

Više

OD POČETKA PANDEMIJE POTRAŽNJA ZA KREDITIMA U CRNOGORSKIM BANKAMA OPALA ZA 35 ODSTO

Potražnja za kreditima u crnogorskim bankama od početka krize izazvane epidemijom virusa korona opala je za 35 odsto, dok su pojedine sistemske banke u našoj zemlji zabilježile pad od preko 50 odsto, saopštila je viceguvernerka Centralna banke Crne Gore (CBCG) Zorica Kalezić.

Više

DRŽAVA IZBORNA KOMISIJA OMOGUĆILA PROVJERU PODRŠKE IZBORNIM LISTAMA: U slučaju zloupotrebe oštećeni mogu da podnesu krivičnu prijavu

Centar za građansko obrazovanje (CGO) ukazuje da je Državna izborna komisija (DIK) kreirala na svom sajtu poseban link za stranicu na kojoj građani i građanke mogu provjeriti da li se nalaze u spisku podrške bilo koje od potvrđenih izbornih listi za parlamentarne izbore zakazane za 30. avgust 2020. godine.

Više