Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

DRŽAVA IZBORNA KOMISIJA OMOGUĆILA PROVJERU PODRŠKE IZBORNIM LISTAMA: U slučaju zloupotrebe oštećeni mogu da podnesu krivičnu prijavu

07.08.2020.


Centar za građansko obrazovanje (CGO) ukazuje da je Državna izborna komisija (DIK) kreirala na svom sajtu poseban link za stranicu na kojoj građani i građanke mogu provjeriti da li se nalaze u spisku podrške bilo koje od potvrđenih izbornih listi za parlamentarne izbore zakazane za 30. avgust 2020. godine.

"Pozivamo sve građane i građanke da iskoriste tu mogućnost i da jednostavnim unosom svog jedinstvenog matičnog broja provjere da li su uredno evidentirani, ukoliko su dali potpis, ili je došlo do zloupotrebe njihovog potpisa", navodi se u saopštenju Centra za građansko obrazovanje.

"U slučaju da provjerom utvrde da je za podršku određenoj listi zloupotrijebljen njihov potpis i lični podaci, ohrabrujemo te građane i građanke da podnesu krivičnu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu protiv one liste koja je njihov potpis podrške zloupotrijebila", ističu iz ove organizacije.

Kako dodaju, CGO će pružiti i besplatnu pravnu podršku svim licima koji je zatraže na email info@cgo-cce.org i pomoći im u postupku pisanja i podnošenja krivične prijave nadležnom državnom tužilaštvu.

"Takođe, CGO ohrabruje građane i građanke da takve primjere zloupotrebe svog potpisa javno komuniciraju", zaključuje se u saopštenju.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, 05.08.2020.


Naslov: Redakcija