Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: Usvojen veći broj zakona

Drugog dana Druge sjednice Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2019. godini, poslanici su usvojili

Više

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O LUKAMA: Uvodi se pojam gradska luka, koja će se koristiti za potrebe komunalnih vezova

Skupština je usvojila o Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o lukama, kojim se prvi put uvodi pojam gradska luka, koja će se prvenstveno koristiti za potrebe komunalnih vezova.

Više

U PRIPREMI NACRT ZAKONA O RADU

Premijer Duško Marković kaže da je ekonomski rast u Crnoj Gori iznad 4,5 odsto u posljednje dvije godine.

Više

NACRT ZAKONA O MEĐUBANKARSKIM NAKNADAMA I POSEBNIM PRAVILIMA POSLOVANJA: Predviđeni niži troškovi plaćanja karticama

Centralna banka (CBCG) je pripremila Nacrt zakona o međubankarskim naknadama i posebnim pravilima poslovanja, kojim bi trebalo da se smanje troškovi za transakcije platnim karticama.

Više

SINDIKAT UPRAVE I PRAVOSUĐA: Povećati zarade državnim i opštinskim službenicima

Kako se poslednje i više nego minimalno uvećanje zarada za zaposlene u državnoj upravi i lokalnim samoupravama desilo sa donošenjem poslednjeg Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru ("Sl. list CG", br. 16/2016, 83/2016, 21/2017, 42/2017, 12/2018, 39/2018 - odluka US i 42/2018), Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore smatra da je došao krajnji trenutak da Vlada Crne Gore reaguje i uveća zarade za ovu kategoriju zaposlenih.

Više

ZAKON O DRŽAVNIM NAGRADAMA: Promjene u dodjelama: Trinaestojulske nagrade, nagrade Oktoih, Njegoševe nagrade, nagrade Miroslavljevog jevanđelja i nagrade Petar Lubarda

Trinaestojulsku nagradu, pored kulturnih poslenika, moći će da dobiju privrednici, ljekari, inžinjeri, ekonomisti, arhitekte, pravnici, institucije kulture, privredni subjekti, predviđeno je Zakonom o državnim nagradama.

Više

ZAKON O ADMINISTRATIVNIM TAKSAMA: Ukida se 49 taksi

Vlada je Zakonom o administrativnim taksama predložila smanjenje 72 takse, odnosno ukinula 49, što će predstavljati uštedu za obveznike plaćanja od oko dva miliona eura na godišnjem nivou, saopštio je ministar finansija, Darko Radunović.

Više

ODLUKA O RADNOM VREMENU: Inicijativa da se izmjenama Odluke u Podgorici ograničiti radno vrijeme ugostiteljskih objekata u stambenim zgradama

Podgorica će u najskorije vrijeme pokrenuti inicijativu za izmjenu Odluke o radnom vremenu ("Sl. list CG - Opštinski propisi", br. 4/2008) na teritoriji Glavnog grada, tj. biće predložena izmjena Odluke kojom će biti zatražena izmena radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Više