Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O LUKAMA: Uvodi se pojam gradska luka, koja će se koristiti za potrebe komunalnih vezova

07.03.2019.


Skupština je usvojila o Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o lukama, kojim se prvi put uvodi pojam gradska luka, koja će se prvenstveno koristiti za potrebe komunalnih vezova.

Ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković, ukazao je da će se osim toga, značajan dio kapaciteta gradskih luka koristiti i u komercijalne svrhe.

"Intenzivni razvoj nautičkog turizma u Crnoj Gori u značajnoj mjeri je prevazišao odredbe Zakona o lukama ("Sl. list CG", br. 51/2008, 40/2011 - dr. zakon i 27/2013) i njegove posljednje izmjene i dopune iz juna 2013. godine", dodao je Nurković.

On je rekao da je sve učestalija posjeta brodova na kružnim putovanjima i da su sagrađene nove luke i marine.

"Novonastale marine i one koje to treba da postanu razlikuju se od dosadašnji marina, koje su se koristile za potrebe lokalnog stanovništva", rekao je Nurković.

Nurković je naveo da je more jedan ogroman potencijal Crne Gore, ali nedovoljno iskorišćen.

"Ovim izmjenama ćemo neke od barijera otkloniti, ali ostaje dobar dio toga koji treba unaprijediti. U ovoj godini smo planirali donošenje tri nova zakona i strategiju o pomorskoj privredi i kada to počnemo da primjenjujemo značajno ćemo unaprijediti valorizaciju obale i mora", zaključio je Nurković.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 05.03.2019.


Naslov: Redakcija