Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O PLANIRANJU PROSTORA I IZGRADNJI OBJEKATA: Do kraja 2019. godine biće obrađeni svi zahtjevi za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata

Od oko 51.000 zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata do sada je obrađeno oko 30.000. Postupak prekinut u 1.962 predmeta zbog neusklađenosti sa planovima, a u 207 predmeta zbog rješavanja imovinskopravnih odnosa.

Više

CENTRALNA BANKA CG: Depoziti u porastu

Stanje u bankarskom sektoru je osnaženo nakon rješavanja pitanja vezanih za ranjive banke. Od kraja prošle godine, kada je Centralna banka Crne Gore započela aktivnosti na rješavanju stanja u IBM i Atlas banci, depoziti su porasli za više od 300 miliona eura, ukazao je guverner CBCG Radoje Žugić.

Više

IZRAĐEN POJMOVNIK RELIGIJSKE KULTURE

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava izradilo je Pojmovnik religijske kulture nakon što su njihova istraživanja pokazala da građani i građanke nijesu informisani o toj temi adekvatno što, smatraju oni, među ljudima izaziva nerazumijevanje, neslaganje i na kraju konflikte.

Više

PREDLOG ZA ODUZIMANJE RODITELJSKOG PRAVA ZBOG ZANEMARIVANJA DJECE

Svako zanemarivanje, nebriga, fizičko zlostavljanje djece, treba najstrožije sankcionisati, ukazali su iz Fondacije Ruka prijateljstva i predlažu da roditelji koji budu zanemarivali i matletirali svoju djecu budu podvrgnuti psihijatriskom posmatranju u bolničkim uslovima i da im se oduzme roditeljsko pravo.

Više