Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

PREDLOG ZA ODUZIMANJE RODITELJSKOG PRAVA ZBOG ZANEMARIVANJA DJECE

06.09.2019.


Svako zanemarivanje, nebriga, fizičko zlostavljanje djece, treba najstrožije sankcionisati, ukazali su iz Fondacije Ruka prijateljstva i predlažu da roditelji koji budu zanemarivali i matletirali svoju djecu budu podvrgnuti psihijatriskom posmatranju u bolničkim uslovima i da im se oduzme roditeljsko pravo.

Iz te Fondacije su reagovali povodom slučaja dvije dvogodišnje djevojčice koje su privremeno zbrinute u Dječijem domu Mladost u Bijeloj.

Oni zahvaljuju direktoru Dječijeg doma Mladost u Bijeloj Vladimiru Delići i cijelokupnom kolektivu što su zbrinuli ugroženu djecu.

"Savjetujemo socijalne službe da razgovaraju s roditeljima u vezi planiranja porodice, da bi se barem malo spriječili nemili događaji zanemarivanja djece. Poznato je da određeni broj roditelja nalazi opravdanje u tome da nema dovoljno novca za svoje dijete ili da ga drugi bračni drug zlostavlja pa tako on nemože ili nema volju da brine o djetetu", navode iz Fondacije.

U slučaju dvije djevojčice nadležnim organima savjetuju da ispitaju eventualnu krivičnu odgovornost njihovih roditelja.

"S druge strane pozivamo poštene humane ljude da udome ove nesrećne djevojčice i tako im pruže toplinu porodičnog doma koju nažalost nijesu dobili od svojih roditelja", zaključuje se u saopštenju.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 03.09.2019.


Naslov: Redakcija