Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Pokrenuti postupci za ocjenu ustavnosti Zakona o elektronskim komunikacijama i Zakona o Ustavnom sudu Crne Gore, ukinute pojedine odredbe Zakona o porezu na nepokretnosti

Ustavni sud Crne Gore je na sjednici, održanoj 28. februara 2019. godine, kojom je predsjedavao dr Dragoljub Drašković, predsjednik Ustavnog suda

Više

SKUPŠTINA CG: Usvojeni zakoni kojima se potvrđuju pojedine međunarodne konvencije

Poslanici Skupštine Crne Gore završili su Prvu sjednicu Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2019. godini, usvajanjem:

Više

ZAKON O PLATNOM PROMETU: U porastu broj blokiranih pravnih lica

Centralna banka (CBCG) objavila je novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem se nalazi 110 kompanija više nego na prethodnom.

Više

OTVOREN PROJEKAT RAZVIJANJE I JAČANJE KAPACITETA DRŽAVNE REVIZORSKE INSTITUCIJE I REVIZORSKOG TIJELA

Projekat Razvijanje i jačanje kapaciteta Državne revizorske institucije (DRI) i Revizorskog tijela, čije sprovođenje je u toku, doprinijeće unaprjeđenju funkcionisanja eksterne revizije u javnom sektoru u Crnoj Gori, imajući u vidu uticaj njenog nezavisnog funkcionisanja na nacionalnu fiskalnu stabilizaciju.

Više

PORESKA UPRAVA: Poreski dug smanjen za 200 miliona eura

Poreska uprava (PU) je sprovela sveobuhvatne reforme, naročito u oblasti naplate prihoda i smanjenja dospjelog poreskog duga za skoro 200 miliona eura, saopštio je direktor Miomir M. Mugoša na sastanku sa predstavnicima asocijacija poreskih obveznika.

Više