Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

PORESKA UPRAVA: Poreski dug smanjen za 200 miliona eura

05.03.2019.


Poreska uprava (PU) je sprovela sveobuhvatne reforme, naročito u oblasti naplate prihoda i smanjenja dospjelog poreskog duga za skoro 200 miliona eura, saopštio je direktor Miomir M. Mugoša na sastanku sa predstavnicima asocijacija poreskih obveznika.

On je, kako je saopšteno iz PU, ukazao da je saradnja koju ta institucija ima sa asocijacijama privrednika i strukovnih udruženja uspješna i značajna.

Mugoša je naveo da te asocijacije privrednika i strukovnih udruženja imaju značaj kao kontaktne tačke za komunikaciju sa poreskim obveznicima, zbog informisanja, edukacije i podsticanja dobrovoljnog poštovanja poreskih propisa.

Sastanku su pored predstavnika PU prisustvovali predstavnici Privredne komore, Unije poslodavaca, Montenegro biznis alijanse i Asocijacije menadžera Crne Gore.

"Tokom sastanka predstavnici asocijacija upoznati su sa Planom za poštovanje poreskih propisa, rizicima koji su njima utvrđeni, kao i mjerama definisanim za tretman svakog pojedinačnog rizika, od proaktivnih do mjera nadzora i prinudne naplate", navodi se u saopštenju.

Poseban fokus bio je na prezentaciji aktivnosti koje će PU u narednom periodu preduzeti zbog upoznavanja poreskih obveznika sa pravima i obavezama koje proističu iz poreskih propisa, a koje obuhvataju organizaciju edukativnih radionica i seminara, izradu informativnih materijala - instrukcija i brošura, te još proaktivniju podršku i usluge poreskim obveznicima, sve u cilju uspješnog tretmana rizika po poštovanje poreskih propisa.

"Plan za poštovanje poreskih propisa izrađen je u nastojanju PU da postupanje u svakom poslovnom procesu prilagodi stepenu rizika utvrđenom za pojedinačne djelatnosti i segmente poreskih obveznika, a u sklopu pristupa ustanovljenog u skladu sa najboljom međunarodnom praksom i preporukama eksperata Međunarodnog monetarnog fonda (MMF)", zaključuje se u saopštenju.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 01.03.2019.


Naslov: Redakcija