Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Utvrđeni Predlog zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju odluke Ustavnog suda Crne Gore U-I broj 6/16 od 19. aprila 2017. godine ("Službeni list CG", broj 31/17), Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu opasnih materija

Vlada je na održanoj 52. sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković utvrdila Predlog zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti s Izvještajem sa javne rasprave. Predlog je pripremljen u cilju efikasnijeg sprečavanja, suzbijanja i iskorenjivanja zaraznih bolesti, sprovođenja epidemiološkog nadzora i određivanja subjekata za njegovo sprovođenje, u skladu sa evropskim standardima koji uređuju ovu oblast. Definisane su opšte, posebne, vanredne i druge mjere za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti, kao i obaveze zdravstvenih ustanova, pravnih lica, nadležnih državnih organa, lokalne samouprave, preduzetnika, zdravstvenih radnika i građana, u preduzimanju mjera za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti.

Više

ZAKON O IZMIRENJU OBAVEZA PREMA RADNICIMA KOMBINATA ALUMINIJUMA KOJI SU, USLED STEČAJA PREDUZEĆA, OSTVARILI PRAVO NA PENZIJU: Bivši radnici KAP-a zatečeni odlukom Ustavnog suda da pokreće postupak za ocjenu ustavnosti Zakona

Ustavni sud donio je rješenje kojim se pokreće postupak za ocjenu ustavnosti Zakona o izmirenju obaveza prema radnicima Kombinata aluminijuma koji su, usled stečaja preduzeća, ostvarili pravo na penziju ("Sl. list CG", br. 42/2015 - dalje: Zakon).

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZVRŠENJU ODLUKE USTAVNOG SUDA CRNE GORE U-I BROJ 6/16 OD 19. APRILA 2017. GODINE: predviđeno da korisnice naknada sa troje i više djece koje su se bavile preduzetništvom ili poljoprivredom imaju pravo na mjesečnu naknadu u neto iznosu od 193 eura, sa pripadajućim doprinosima od 34 eura

Vlada je utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju odluke Ustavnog suda Crne Gore U-I broj 6/16 od 19. aprila 2017. godine ("Službeni list CG", broj 31/17), kojim je predviđeno da korisnice naknada sa troje i više djece koje su se bavile preduzetništvom ili poljoprivredom imaju pravo na mjesečnu naknadu.

Više

CRNOGORSKA ADMINISTRACIJA POSVEĆENA SPROVOĐENJU IPE

Ugovaranje i sprovođenje akcija obuhvaćenih Ipom 2014 i 2015 se odvija planiranom dinamikom i crnogorska administracija je spremna za predstojeći programski period Ipe ocijenjeno je na sastanku Sektorskog nadglednog odbora u okviru Instrumenta pretpristupne podrške (IPA II).

Više

CENTRALNA BANKA CG: Platni promet manji 2 odsto

Vrijednost realizovanog platnog prometa za 22 radna dana u oktobru iznosila je 2,46 milijardi eura, što je oko 2 odsto manje nego u septembru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

Više