Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SPRIJEČITI BLOKADU SUDSKOG SAVJETA

Sudski savjet će mogućim neizborom članova u parlamentu biti u blokadi, što će se negativno odraziti na sudsku granu vlasti i odlične rezultate rada sudova, upozorila je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.

Više

PRIVREDNI SUD CG: Godišnje se otvori do 550 stečajeva

Svake godine se u prosjeku otvori od 500 do 550 stečajeva, ukazao je predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić. "U Privrednom sudu Crne Gore, u posljednjih pet godina nad 2.291 društvom otvoren je stečajni postupak. U 2014. godini otvoren je 431 postupak, u 2015. godini 515, u 2016. godini 561, a u prošloj godini 601. U tekućoj godini do sada su otvorena 183 postupka stečaja", objašnjava predsjednik.

Više

PREDLOG ZAKONA O SOCIJALNOM SAVJETU: Predviđeno smanjenje broja članova Socijalnog savjeta sa 33 na 24, a uvodi se i princip rotacije u predsjedavanju Socijalnim savjetom

Vlada je nedavno utvrdila Predlog zakona o Socijalnom savjetu, a ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić naglašava da će izmjena postojeći zakon učiniti funkcionalnijim i preciznijim, te će unaprijediti rad Socijalnog savjeta.

Više

JAVNI KONKURS ZA RASPODJELU SREDSTAVA NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA REALIZACIJU PROJEKATA U 2018. GODINI U OBLASTI ZAŠTITE POTROŠAČA "OSNIVANJE SAVJETOVALIŠTA ZA ZAŠTITU POTROŠAČA U JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE"

Komisija za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija u 2018. godini u oblasti zaštite potrošača, Ministarstva ekonomije, objavljuje...

Više

DOPUNSKI JAVNI POZIV ZA PRIJAVU KANDIDATA ZA NEZAVISNE PROCJENJIVAČE ZA 2018. GODINU: Prijave do 15. maja 2018. godine

Ministarstvo javne uprave objavljuje dopunski javni poziv za prijavu kandidata za nezavisne procjenjivače za 2018. godinu.

Više

CENTRALNA BANKA: U porastu broj blokiranih preduzeća

Centralna banka (CBCG) objavila je novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem se nalazi 27 kompanija više nego na prethodnom.

Više

PORESKA UPRAVA: Naplatili 12 miliona eura prihoda više

Ukupna bruto naplata prihoda u aprilu iznosila je 85,3 miliona eura, što je za skoro 17 odsto, odnosno 12 miliona eura, iznad plana naplate za ovaj mjesec, saopštila je Poreska uprava.

Više