Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRIVREDNI SUD CG: Godišnje se otvori do 550 stečajeva

04.05.2018.


 

Na pitanje koliko su radnika zapošljavala preduzeća koja su do sada otišla u stečaj, Jovanić ističe da Privredni sud ne vodi tu evidenciju.

"Privredni sud u tom dijelu ne vodi evidenciju. To je u nadležnosti drugih državnih organa, koji vode evidenciju o zaposlenim licima kod svih privrednih subjekata registrovanih u Crnoj Gori", pojašnjava Jovanić.

On kaže da je u sudu trenutno u radu 269 predmeta stečajnih postupaka.

"Trenutno je podnijeto 40 prijedloga za otvaranje stečajnog postupka o kojima sud još nije odlučio", dodaje predsjednik suda.

Objašnjavajući složenost predmeta koji su u radu Jovanić kaže da oko 70 odsto predstavlja predmete kod kojih postoji stečajna masa.

"Kod kojih se vrši prodaja imovine i oni zbog toga duže traju, odnosno interesovanje potencijalnih kupaca za imovinu stečajnih dužnika utiče i na dužinu trajanja stečajnog postupka. Dakle, svi oni postupci koji se vode nad stečajnim dužnicima što imaju imovinu, koja čini stečajnu masu, smatraju se složenim postupcima, pa sud u tom dijelu ne vrši kategorizaciju na "veće" ili "manje" stečajne dužnike, odnosno postupke", objasnio je on.


IZVOR: Vebsajt CdM, 01.05.2018.


Naslov: Redakcija