Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Donijeta Uredba o kriterijumima za unutrašnju organizaciju i sistematizaciju poslova u organima državne uprave

Vlada Crne Gore je na 107. sjednici, kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem mr Milutin Simović, usvojila Program rada Vlade za 2019. godinu čije je ključno opredjeljenje stvaranje uslova za rast životnog standarda građana.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O DRŽAVNIM SIMBOLIMA I DANU DRŽAVNOSTI CG: Novčane kazne za nepoštovanje grba, zastave i himne

Zakonodavni odbor podržao je Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore kojim su predviđene novčane kazne za nepoštovanje grba, zastave i himne Crne Gore.

Više

U PRIPREMI IZMJENE ZAKONA O PREVOZU U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU: Predviđeno uvođenje usluga Limo servisa

Izmjenama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju ("Sl. list CG", br. 71/2017 - dalje: Zakon) predviđeno je uvođenje usluga Limo servisa (Rent-a-car sa vozačem), što će biti prepoznato kao poseban oblik prevoza i kao takav do sada nije postojao, saopšteno je nakon sastanka Radne grupa koja će raditi na izmjenama tog Zakona, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Više

U PRIPREMI IZMJENE ZAKONA O UZIMANJU I PRESAĐIVANJU ORGANA I TKIVA U SVRHU LIJEČENJA: Predviđena pretpostavljena saglasnost

Ukoliko Skupština Crne Gore usvoji Zakon o uzimanju i presađivanju organa i tkiva u svrhu liječenja, koji priprema Ministarstvo zdravlja, porodica neće moći da zabrani uzimanje organa svojih najbližih članova koji su za života potpisali donorsku karticu i obavezali se da doniraju organ.

Više

TRANSPARENSI INTERNEŠNAL: Crna Gora zarobljena država

Crna Gora nazadovala je za tri mjesta na godišnjoj listi Transparensi internešnala (TI), iz kojeg ističu da je riječ o zarobljenoj državi.

Više