Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O SVETKOVANJU VJERSKIH PRAZNIKA: Neradni dani povodom božićnih praznika 6, 7. i 8. januar 2019. godine

Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika ("Sl. list RCG", br. 56/93 i 27/94 - dr. zakon), vjernici pravoslavne vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja vjerskog praznika za Badnji dan i Božić (dva dana) i to: 6., 7. i 8. januara.

Više

PREDLOG ZAKONA O DETEKTIVSKOJ DJELATNOSTI: Detektivima neće biti dozvoljeno nošenje oružja, a dužni su da prijave krivična djela

Nošenje vatrenog oružja ubuduće neće biti dozvoljeno ni detektivima, navodi se u Predlogu zakona o detektivskoj djelatnosti. Pored toga, tim zakonskim rješenjem previđeno je i da su dužni, ukoliko tokom obavljanja detektivskog posla dođu do podataka koji se odnose na krivična djela, da to prijave nadležnim organima. Jedna od ključnih novina predloženog zakona je uvođenje mogućnosti da od dana pristupa Crne Gore Evropskoj uniji detektivske poslove na teritoriji naše zemlje obavljaju detektivi drugih evropskih država.

Više

U PRIPREMI ZAKONI O KREDITNIM INSTITUCIJAMA I NJIHOVOJ SANACIJI I O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O STEČAJU I LIKVIDACIJI BANAKA

Usvajanjem Zakona o sanaciji kreditnih institucija, koje se očekuje krajem 2019. godine, unaprijediće se pravni osnov za primjenu instrumenata za pravovremenu intervenciju u banci koja je u problemima, kako bi se obezbijedio nastavak njenih ključnih finansijskih i ekonomskih funkcija.

Više

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU: Starim studentima rok za završetak studija kraj 2020/21 godine

Studenti koji su upisani na osnovnim, specijalističkim, magistarskim i doktorskim studijama imaće pravo da završe studije prema programu koji je važio u vrijeme upisa, po zakonu koji je tada važio, a najkasnije do kraja studijske 2020/21. godine.

Više

U PRIPREMI ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ELEKTRONSKIM KOMUNIKACIJAMA: Poziv zainteresovanoj javnosti da se uključi u početnu fazu

Ministarstvo ekonomije, upućuje JAVNI POZIV organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima (u daljem tekstu: zainteresovana javnost) da se uključe u početnu fazu pripreme Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskim komunikacijama i dostave svoje inicijative, predloge, sugestije i komentare u pisanom i elektronskom obliku Ministarstvu ekonomije na adresu: Podgorica, Rimski trg 46, ili na e-mail: viktor.berishaj@mek.gov.me.

Više

OD 1. JANUARA 2019. GODINE VEĆE AKCIZE NA REZANI DUVAN, ALKOHOL I GAZIRANA PIĆA

Akcize na fino rezani duvan, etil alkohol i gazirana pića od 1. januara 2019. godine su veće, što će doprinijeti rastu cijena tih proizvoda.

Više

UPRAVA CARINA: Naplaćeno 730 miliona eura

Uprava carina je od 1. januara do 10. decembra 2018. godine naplatila skoro 730 miliona eura, što čini rast prihoda od 12,11 odsto ili 78,83 miliona eura više u odnosu na isti period 2017. godine.

Više